pink floyd a laf atan birinin carpılması

ali biberon
yakınımda görmedim ama mutlaka dünyada yaşanmış bir olaydır. orada, burada, barlarda, sözlüklerde, ortamlarda ilgi çekebilmek için, hiçbir müzik bilgisi olmadan pink floyd a sarf ettiği aşağılık ötesi laflardır. kendi türk rock müziği tarihini bilmeden yabancı grupların daha ilk mtv ekranlarında görünmesi ile onlara özenen ve taklit eden rock dinleyicisiyim diye geçinen türk kızları,
allah’ınçarpılmayı hak edenler listesinin baş sırasındadır. zira şu yakın günlerde youtube’da kur’an a küfredip yaratığa dönüşen kızdan sonra,
" fuck the pink floyd, only greenday" diyen birinin allah tarafından çarpılıp ebediyete intikal eden birisinin videosunu izlememeniz kaçınılmazdır.

şimdi öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, insanlar düşüncelerini açıklamaya korkar hale gelmiş. açıklayanlar ise, bazı barikatçılar tarafından engellenmektedir. önce iyi okumak ve sonra iyi anlamak lazım. kıçtan okunan her şey, maalesef kıçtan anlaşılmaktadır. bir insana, bir yazara, bir meslektaşa veya herhangi birine önyargı ile yaklaşırsanız, onun demek istediklerinden ve anlatmaya çalıştıklarından gram bir şey anlamazsınız.

hal böyle iken, " pink floyd " gibi olağanüstü bir gruba laf atanın, laf sokanın, sevmeyenin çarpılmaması imkânsız gibi bir durumdur. çarpılmayan da mucize gibi gözükmektedir. ama asıl mucize hala onların hayatta yaşamalarıdır, çarpılmamaları değil.

bir şeye laf atmış olmak için atan, laf sokmaya çabalayan, kendince ( en sevmediğim kelime ile kurcam cümleyi, af görün ) ayar verdiğini zanneden, bu doğuştan ayarı almış zihniyetler, bırakın rock müziği, türkçe pop’tan ötesini dinleyemezler.

müzik evrenseldir ve bazı kabul gören değerler vardır. pink floyd, dünya çapında kimsenin yapmadığı müziği, sözü, besteyi kurguyu yapan bir gruptur. bu grubu sevmeyen insanın, çarpılmasından ziyade önce insan olup olmadığını bir sormak isterim.

özenti bir rock grubu dinleyicisi olan bir özenti rocker olmaktansa, ölmeyi tercih ederim. ülkemizde o kadar çok özenti rock grubunu temsil eden o kadar çok özenti rock dinleyicisi var ki, bunların önüne geçilmesi imkânsız hale gelmiş.

kalkıp da bana dark side of the moon gibi bir albüm yapmış, milyonlar satmış ve hala satılmaya devam eden bir albümü, bir " the wall " u yapıp yeri yerinden oynatan bir grubu ve bunun gibi daha saysam da kapasitelerinin yetmeyeceği birçok şarkı, albüm ve konseri yapan bir gruba sen kimsin ki laf atabilirsin?

pink floyd’un müziğinden anlamamak onu sevmemek değil. anlamadığı şeyi sevmeyen insanlardan nefret ederim, edeceğim de. öğrenmeye, dinlemeye çalışmaması çok acı. kimse kimseye zorla bir şey sevdirmiyor ama diyorum ya, bu grup öyle senin dinlediğin, ses yarışmalarında birinci olmuş, eşcinsel tokmakçıları ile bir yerlere gelen grup değil.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol