vahdettin

kalia
nedense dinci tabir edilen güruhun pek bi sevdiği,kurtuluş savaşının mimarıymış gibi göstermeye çalıştığı zat’tır.yahu adam ölmüş gitmiş ne bu çaba hala anlayabilmiş değilim.amaç tabii ki ataturk’u değerinden düşürmek.yazıklar olsun.
bu tarihi kemiren farelere verilecek tek cevap ataturk’un nutuk’ta bu zat’tan defalarca "vatan haini","şahsiyetsiz" olarak söz etmiş olmasıdır.
ayrıca evet,ataturk’u samsuna bu zat göndermiştir. ama kuva-i milliyeyi başlatsın diye değil tam tersine samsun ve diğer karadeniz illerindeki türk halkın pontuscu rumlara karşı başlattıkları ayaklanmayı bastırsın ve karadeniz ordusunun elinde kalmış tüm silahların da ingilizlere teslimini sağlasın diye göndermiştir.ancak ataturk bunun tam tersini yapmış,halka destek vermiş,silahları da teslim etmemiştir.ve osmanlı ordusunun serefli uniformasını da bu gayri meşru(sultanın sözünün hilafına)harekete alet etmemek için istifası bir telgrafla sultan vahdettin’e göndermiştir.
işte tam da bu aşamada bu zat ataturk’u öldürmek için defalarca ferman yayımlamış ve suikastçi tutmuştur.bunlar neden anlatılmıyor?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol