mektup

wereyda
sadece "insan"lara yazılır..

dün oturdum sana bi` mektup yazdım.

tüketilmi$ bir sevda var avuçlarımda depozitosuz. ben: kalbini satılığa çıkarmı$ bir yorgun ke$i$ gibi dola$ıyorum kalp seviyelerinde ara ara. orospu bi` yalınlık, orospu bi` yalın`ayaklık hissi; bu hisse kapılan tende uyanan uyurgezer büyü, beton hayatıma katılan bahar! dün oturup sana bi` mektup yazdım. bir encik yanıba$ımda süt dökmemi$ henüz, dedem ölü ama hala, sen yoksun, arabesk: hobidir devre aralarında. soyunma odasında temize çekilen intihar mektupları, soyunma odasında temize çekilen kalp, o kalbin göğüskafesine asılı bi` bro$ gibi gülümsemesi.. hayır! bunlar için yaz`madım sana. yaz yakla$ıyor diye yazdım. yaz: yaz, yaz bitmiyor diye yaz`dım. beni biraz olsun anla diye, bana biraz yağ diye, gökten dü$`diye yaz`dım. yalnız yaz`ın kokar ak$amsefaları.. (sevmi$tim seni !)

dün oturdum sana bi` mektup yazdım.

belirtisiz bir nesne gibi duruyordum hayatında. bir hastalık belirtisi $imdi bağı$ıklığım ! -bcg`den korkuyor ilkokul çocukları- cevapsız bir arama gibi, cevapsız bir "arama !" gibi, gözlerindeki çentik gibi, yalnız geceleri ağlayan ku$lar gibi.. (vurmu$tum seni!) dün oturdum sana bi` mektup yazdım. sen de belirt diye ağır çekim eklerini, sen de bir cümlede bana yer ver diye! bağlaçsız olalım diye yazdım. öylesine i$te sebepsiz.. çıkarsız, çıkarımsız.. yaz`dım. en çok sardunyalardan bahsettim. yaralarımın kabuklarını kaldırır gibi, son sardunya`nın dibine aseton döker gibi, biraz çamlıca`dan bakar gibi mavi mavi.. (gömmü$tüm seni!)

dün oturdum sana bi` mektup yazdım.

kelimeler kanamaya ba$ladı. kelimelerde bir iç kanama ba$ladı. pırlanta bir taçyaprak gibi duruyordun, son tayfunla yokoldun i$te sen de. gökyüzüne açılan ate$ -cehennemin kalbi- yeryüzüne bo$ kovanlar dü$ürdü. yeryüzü, yâr yüzüne dönerdi sen gelince. bekledim de gelmedin diye yazdım. "virgül versen ben sana destanlar yazacaktım!" artık yazamayacağım diye yazdım. morali bozuk bir ünlem i$areti gibi, elifsiz kuran gibi, asasız musa, haçsız isa gibi, bölük pörçük kaldım diye, dün oturdum sana bi` mektup yazdım. ses`i kıskanan hece gibi, ses`in kıskacındaki hece gibi, gibi`li cümlelere olan takıntım gibi.. (gitmi$sin gibi sevmi$tim seni!)

dün oturdum sana bi` mektup yazdım.
"acılara yeten gücüm, mektuplara yetmedi. demirlere yeten gücüm, mektuplara yetmedi"
beni unutma diye, beni hatırla diye, hatırım olsun diye, günün biri okursun diye yazdım.

getiren postacının ziyaretinden geldim diye yazdım.. tekrar..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol