ahmet ertak

independence
$irnak’in belediye ba$kani.bir fransiz televizyonunda oyle guzel $eyler soylemi$tir ki yurdumuz hakkinda ayakta alki$lamak istedim kendisini.

buyurun soyledigi kimi kahramanlik destani olu$turabilecek sozler.

"pkk kürt halkını destekliyor. biz de pkk’yı destekliyoruz. pkk’yı desteklemek lazım"

"demokrasi, adalet ve davamız için sonuna kadar gideceğiz. türk makamlarına sesleniyorum : bize, kültürümüze saygı duyulduğu takdirde biz de saygı duyarız. eğer türk ordusunun operasyonları sona ererse pkk da silah bırakacaktır"


yazarin yorumu;

ulan dalla...

öhöm.

sayin belediye ba$kanimiz bay ahmet ertak.turkiye cumhuriyeti’nin hazinesinden maa$ alip fransanin herhangi bir kanalinda bu cumleleri sarfetmenizi hayranlikla ve onurla okudum, dinledim ve izledim.sizi izlerken gogsum kabardi ve "ya$asin pkk!" dememek icin kendimi zor tuttum, havaya sicramamak icin koltugumun kenarindan siki siki tutuntum.

bugune degin bize pkk’yi yanli$ tanitan tum tu kaka devlet buyuklerimize sitem ettim.hatta mumkunse pkk’ya da devlet hazinesinden maa$ baglansin operasyonlarda yaralanan pkk teroristlerinin(ay terorist demeye dilim varmiyordu kahraman onlar be?) bakimlari askeri hastanelerde ucretsiz yapilsin cok rica ederim.

bugune degin pkk tarafindan koylerde katledilen kadin erkek cocuk ve bebeklerin megerse arkasinda demokrasi sava$i ve hakli bir sebep varmi$.ben de hep du$unurdum "allah allah 6 aylik bebegi nicin karnindan 4 kur$unla katletti bu $erefsizler?" diye.yahu meger demokrasi sava$iymi$.koskoca belediye ba$kani soyledi yalan soyleyecek degil ya.

cidden utandim $imdi kendimden.

meger turk silahli kuvvetlerinden 15 000 den fazla asker $ehit etmenin terorle alakasi yokmu$ ta demokrasi adina verilen bir sava$mi$ bu.ah ulan tiksindim kendimden ya nasil da yanli$ tanimi$im sevgili pkk’yi.

tek aklima takilan $u oldu ki eminim degerli devlet buyugumuz sayin bay ahmet ertak bu soruma da cevap verir.

kimin ulkesinde kimin demokrasisi adina sava$ veriyor bu ki$iler?aslinda evet.ben kendi ulkemde, turkiye’m de demokrasi adina sikinti ya$iyorum.$oyle ki bize demokrasi gomlegi bol geliyor.bol geliyor olmali ki seni belediye ba$kani diye oraya oturtturmu$ bu halk.oncelikle seni demokrasi kilifi ardindan bilincli bir $ekilde oraya ta$iyan oylari veren her turk insaninin ta amina koyayim(yuh yahu valla ayip ettim $imdi.)

aha aklima bir soru daha takildi sayin belediye ba$kanimiz bay ahmet ertak.

$imdi efendim siz turkiye cumhuriyeti’nin kasasindan her ay belediye ba$kanligi maa$inizi takir takir alip da hangi onur, haysiyet ve $erefle(bu kelimeleri $ahsinizda butunle$tirdigim icin ayrica ozur dilerim.eminim siz de en az benim kadar rahatsiz olmu$sunuzdur.) bir fransiz kanalinda pkk isimli teror orgutunun propagandasini yaparsiniz , bir de utanmadan "eger turk ordusunun operasyonlari sona ererse pkk silah birakacaktir" diyebilirsiniz.pkk kim ulan?

ha bildim.hukumetin acizligi yuzunden hala kuzey irak’a girilip koku kazinamayan capulcu surusuydu di mi o.

neyse sayin bay ahmet ertak.sizin bizim ba$imiza ba$bakan olmaniz lazimmi$ ya kiymetinizi bilememi$iz.

buyuklerimin ellerinden kucuklerimin gozlerinden oper allah belanizi versin derim.

te$ekkurler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol