bilgi sözlük te bilgi olmaması

independence
oncelikle hepimiz hatirlariz, bu ba$ligi acan ki$iyi ba$ta ben olmaz uzere pek cogumuz linc edecektik.hatta ben bir zirveye cagiralim da parcalayalim sonra cesedinin parcalarini bir bavula koyar marmara denizine atariz bir de kaza susu verdik mi tamamdir diye du$unmu$tum da annem "uyurken kicini acikta birakiyorsun bak neler oluyor" demi$ti.

neyse.

yahu adam ileri goru$lu cikti iyi mi?

oncelikle dunden ve evvelsi gunden aklimda kalan ve gundemi olu$turan kimi konulari yansitmak istiyorum.

mesela;

dolar 1,3ytl den a$agi du$tu, borsa 50 000 puani a$ti zirvenin amina koydu.

peki bu durum seni yahut ulke ekonomisini iyi ya da kotu nasil etkiledi? bu konularla alakali hic mi fikrin yahut soyleyebilecek bir $eylerin yok?

yokmu$ demek ki zira ben benden ba$ka bu konular ile alakali yazan kimseyi farkedemedim.

pervez mu$erref’in ucagina ate$ acildi, suikast giri$iminde bulunuldu.ote yandan pakistan’da yuzlerce insan bir mescide girdi teror yaratti.

ee bu konularla alakalida mi hicbir du$uncen yok?

ah tabi ya "hicbir kizin anlayamayacagi durumlar" ba$ligi altinda e$siz ve enfes bilgi hazineleri varken bunlardan bize ne degil mi?

e peki arkada$im sana daha yakin bir ornek vereyim, senin sinirlarin dahilinde geli$en bir ornek.

chp ile cumhurba$kani "cumhurba$kanini halk secsin" tadindaki yasa tasarisini anayasa mahkemesine goturdu ve anayasa mahkemesi de bu teklifi degerlendirerek red etti ve konunun sonucu referanduma kaldi.

21 ekim 2007 de yeniden sandik ba$ina gideceksin alo? bu da mi ilgilendirmiyor seni? en azindan guzel kiz isimlerinden daha cok ilgilendirmesi gerekmez mi?

ama hak yemek olmaz.chp secim otobusunde fuhu$ yapilmi$(chp secim otobusune fuhu$ yapmak), bak bu da gundem ve yakinen ilgilenmi$sin.nicin?

e cunku konunun icerisinde fuhu$ kelimesi geciyor, en azindan ta$ak gececek bir $ey var ya, yuklenin ba$liga.

en son olarak mumkunse bu ve benzeri ba$liklara yuklenirken bir yandan da "bilgi sozluk bunu mu hakediyor" diye elinizi vicdaniniza koyun, azicik du$unun.

not:bunlar da bilgi, zaten gereksiz bilgi yoktur diye yirtinanlar icin gelsin bu $arkimiz da.

evet muhakkak bunlar da bilgidir ve gereksiz bilgi yoktur, fakat bilginin onem derecesi vardir.eger bu saydigim salak sacma ba$liklar onem derecesine gore ba$ta yer almasi gereken bilgilerdir diyen varsa bilgi sensin onem derecesi de sana girsin arkada$im.

edit:kimse yazilanlardan benim de bilgi sozluk’te bilgi yoktur anlayi$ina hak verdigimi du$unmesin.tam aksine bilgi sozluk’te tika basa bilgi vardir.tek derdim gundemi cok geriden takip ediyor olmamiz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol