necmettin erbakan

greyfurt
"bu memleket bir tane adam yetiştirdi. o da dinci çıktı."
ismet inönü

itu’ye 2. sınıftan başladığını öğrendiğimde beni dumura uğratan eski siyasi liderdir. türkiye’ye çok faydalı işler yapmış ancak uzlaşmaz ve tavizsiz politikalarıyla çokca düşman edinip, hedeflediği faydalarından yararlanılamadan postmodern darbe safsatalarıyla sepetlenmiştir. (buna rağmen iktidar olduğu kısa dönemde ekonomiden nasibini almış bilgicleri hayrete zerk edecek başarıları vardır)
dini her fırsatta siyasi söylemlerine sokması ve yıllardır sürdürdüğü taviz vermez tavırları en büyük eleştiri noktalarını oluşturur. doğru yönetilen laik bir düzenin dini yaşama özgürlüğünün teminatı olduğu bilinen bir gerçektir. "akp’ye oy vermek cehenneme bilet almak gibidir" gibi söylemlerle aziz milletimizin aklını karıştırıp, vicdanlarına ve tasarruflarına haksız yoldan müdahale etmek dini siyasete alet etmektir. taviz vermeme eğiliminide bir çoğumuz okuduk, gördük zaten.
sonuç olarak; dünyaca takdir edilen ve sayılan bir bilim adamı ama siyasi geçmişi pek çok açıdan övülüp, sövülecebilecek muhterem bir şahsiyettir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol