balıklama

greyfurt
-önemli uyarı-
benim bu konuda profesyonelliğim yok. profesyonel arkadaşlarımla konuşmalarımdan aklımda kalanları yazıyorum. herkes kendisinden sorumludur.
-
şimdi ayağa kalkın. tavanı su gibi düşünün. dimdik durun. ellerinizi balıklama atlayış pozisyonuna getirin. kafanızda yukarı değil ileri baksın. vücudunuzu kasın. işte suya girerken vücudumuz bu şekilde olmalı.(ayakları bileklerini sonuna kadar düzleştirmek dışında aynen budur abi)

zor ve tehlikeli atlayıştır. özellikle yüksekten atlayışlarda kol-baş-bel-bacak koordinasyonu çok iyi olmalıdır. havada süzülürken dengeyi sağlamak için kollar çapraz olacak şekilde açık tutulur. dalış yapmak için kestirilen noktanın hizasına gelince eller sıkıca birleştirilir, vücut suya dik gelecek şekilde çevrilir, vücut dümdüz olur ve suya sorunsuz şekilde girilir.

bazı tavsiyeler:
1- balıklama atlamadan önce çivileme atlayıp kendinizi test edin. "başkaları yapıyorsa bende yaparım" demeyin. kurstan bir arkadaşım yat direğinden atlarken bel üstü düşüp felç olmuş. 5 dk. önce tatildesin, 5 dk sonra felçsin. çok üzücü.
2- yükseklik 5 metreyi geçince suya aşırı şiddetli giriyorsun. ellerin özel bir tutuş şekli var. yumruğunu tutarak atladığında istediğin kadar kas, suya girince ellerin açılıyor. (ben 6 metreden omzumu sakatladım. ellerim açılınca omzuma biri balyozla vurdu sanki.)
3-atladığın yerle dalacağın nokta arasındaki uzaklık en fazla 1 metre olsun. eğer daha fazla olursa ileri hareket hızın artacağından bel üstü düşme riskin artıyor.
4-ıslak zeminden hareketle balıklama atlama. özellikle havuz kenarlarındaki su yüzünden ayağın kaydığında feci düşebilirsin. (ben yaptım bu mallığı)
5-suyla buluşma anında vücudun çubuk gibi dümdüz ve kasılmış olmalı. (daha önce yazdım bunu, biliyorum ama çok önemli)
6-en iyisi 2 metreden fazla yüksekliklerden balıklama atlamayın. yatın güvertesinden atlarken bile önce çivileme atlayıp kendinizi kontrol edin. sonra isterseniz çıkıp balıklama atlarsınız.
iyi atlayışlar
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol