27 nisan 2007 genelkurmay basın açıklaması

retribution
konusu darbe olan muhtıradır. kanımca ardından şu gibi açıklamalar halkın çeşitli kesimlerine yapılmalıdır çünkü muhtıranın sahibi genelkurmayımızın bunlarla uğraşmaya vakti yoktur.
"ekonomik krizin etkilerini cefakar göğüsleyen ülkem, ki zaten ne zaman halkı ekonomik rezfah yaşamıştır. ekonomik olarak her daim rahat ettirilmeye çalışılan tek kesmi in tüccarları olmş, ne yazık... sürekli yaşam düzeyinin artıtılması ile kandırılan cahil milletim: sen seni yaşatacağına inandığın bu adamların peşinden gidip de asıl seni kurtaracaklara sırt çevirtiliyorsun... az da olsa ses çıkarma olanağına sahip kesim: sen de nasıl bu yalanlara kanıp da cumhuriyetini yeşilcilere satmaya kalkıyorsun... sana kızamıyorum, sen de farkında değilsin, ne yazık ki bu yolunda başındakilerin kaderini paylaşacaksın...
darbeye karşısın sen sesi çıkan, ilk hitap sanadır. sen bu peşine takıldıklarından medet umarken büyük önderin tarafından sana verilen vatandaşlık görevin cumhuriyeti gözetmeyi ihmal ediyorsun. bu senin suçun. en çok tepkiyi zaten her zaman açık platformda gördüğün için sana düşen çok bir uyarı yok burada.
sen cahil halk; sen refahının iyileşmesi uğruna cumhuriyetini ihmal ettin. şimdi de askerin sana açıklaması yoluyla bir şey bildiriyorsa, evet, eğer gerçekten düşündüğün buysa, unutma; işsizliğin olabilir, sokakların asker dolabilir ama bu bütün işleri sakallıların yapmasından, sokakların yeşili dolması ve başın açık gezememenden iyidir. sen dersin ki milletim 10 yıl geriye gidecek, fakat eğer buna da cahilliğinle karşı çıkarsan 100 yıl geriye gideceksin. düşün, dış borcun belki iki katına çıkacak, ama zaten o dış borçları oluşturan da bu desteklediğin zihniyetti, bunlardan kurtulmanı sağlayacağını düşündüğün de o. ama o zihniyet sadece yabancıların kucağına oturmanı öngörüyor, bu kadarla da kalmayıp senin kendi ülkenin sokağındaki özgürlüğünü de kısıtlayacak.
yüce ulusumun cahil tarafı! sesini çıkartabilen kesim! kendi desteklediğiniz kişilerin cumhuriyetinize saldırmasına göz yummayın artık, gördünüz sağladıklarını, sağlayacaklarını... tabii eğer askerinizin açıklamalarından rahatsız oluyorsanız bu uyarıya layıksınızdır. dikkate almazsanız da ikna olmadığınız sonuçların sizin iyiliğiniz için olacağını unutmayın. insanın gücüne giden hakkında hayırlısıdır."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol