367

veni vidi vici
gubidik chp lilerin kici kirik eski bir hukukcunun kuyruguna takilip " cumhurbaskani secimi mecliste toplanti yeter sayisi 367 yi bulmazsa secimi anayasa mahkemesinde iptal ettiririz" diye namert meydaninda esip gürlemeleri.

aslinda konu cok basit, anlamak icin hukukcu olmaya bile gerek yok ama türkiyede kimi hukukcu gecinen zerzevat islerine gelmeyen konularda hukuku nasil da tuvalet kagidi gibi kullanabildiklerinin bir göstergesi.

367 sarti sadece hukuk degil ayni zamanda mantik disi. tam akilsizlarin isi; neden mi?

* öncelikle anayasada 367 lik bir toplanti yeter sayisi hic bir yerde öngörülmüyor. bu sayi sadece cumhurbaskanini ilk turda secebilmek icin ulasilmasi gereken rakkami ifade ediyor. ucuncu turda zaten 276 oyla secilebiliyor cumhurbaskani, o halde bu 367 zirvasi neden?

* diyelimki 367 sarti gerkli görüldü ve cumhurbaskanligi secimleri iptal edildi. derhal secime gitmek gerekiyor, secimler yapildi ve aritmetik yine ayni cikti diyelim.peki o zaman ne olacak? bu sorunun cevabini gubidik 367 cilerin vermesi gerekiyor !. yine mi secime gidecek parlamento. peki yine gitti diyelim, ücüncü secimde de yaklasik ayni parlamento orani dagilimi olsa meclis yine mi cumhurbaskani secemiycek toplanti yeter sayisi yok diye?. bu gercegi kavramak icin hukukcu olmaya falan gerek yok, bakkal manav olmak da yeterli bir ölcüde. cünkü o arkadaslar da sürekli hesap kitap yapmak zorundalar gelir gider idaresi. bu gidisle ilk secimlerde chp baraj altinda bile kalabilir aklini basina almazsa.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol