ecstasy

muque
beynimizdeki mutluluk hormonu serotoninin aşırı halde salgılanmasını sağlayan bir çeşit kimyasal maddedir kendileri.

etkisi: günlük yaşamda ara ara yaşadığımız mutlulukların temelinde yatan serotonin, bu hapı almamız durumunda bir sağnak yağış şeklinde beyin içerisinde gezinmesi ve kişinin "obaaarreeey! ne kadar mutluyum aslında dünya ne kadar güzel bir yer,kuşlar,böcekler,gel seni bir öpeyim" şeklinde çok fena bir şekilde kendinden geçmesidir.bilinç kaybı yaşanmaz,fakat çok yapay ama çok güçlü bir enerji ve mutluluk hissi yaşanır. göz bebekleri büyür,beyinde yaşanan savaş nedeniyle bakışlar şaşkınlaşır.kendinizi bulunduğunuz yerin kralı/kraliçesi gibi hissettirir.içerisindeki kimyasalların dozuna göre çene kontrolünüzü elinizden alır.kitlenmeler ve dişlerin birbirine vurmaları gibi haller yaşanır.

vücut vites boştaymışcasına hareker eder.yürür,koşar, aşırı enerji ve ter sarf eder. fakat "patlamak" denilen anlarda bunların hiçbirini farketmez,yorulmaz,acıkmaz hatta ve hatta işemez.

ama bir nokta vardır ki; bu da yarrağı yemekte olduğunuz anların başlangıcıdır.beyin aşırı hızda ve çoklukta salgılanan mutluluk hormonlarından bezerek, bu hormonları salgılayan portları bi süre sonra içeri çeker, kişi "düşüş" dediğimiz moda geçer ki bu durum; bıkkınlık,mutsuzluk,nefret,depresyon gibi haller demektir.kişi beyni 24 saat içinde bu gibi seri değişimlere uğrar.

ve en bomba yer ise; her hap kullanımında azalan mutluluk hormonlarının bir süre sonra çalışmaz hale gelen portlardan salgılanmamasıdır.kişi depresyondan dönemez,hap düzeyi her seferinde hormon azalması sebebiyle fazlalaşır.ve sonunda her uyuşturucu filminde görebileceğiniz üzere ya over dose’dan ya da intihar ederek ölürsünüz.

vücudun en önemli yeri olan beyni sikmek için ideal bir uyuşturucudur.sizi mutlu eder, hemde çok mutlu eder...ama bu mutlu olduğunuz kısa süreleri ilerde 5 katı olarak geri alır.

(bkz: yapmayın etmeyin)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol