sivil dindar ve demokrat cumhurbaşkanı seçeceğiz

independence
sizleri bu cumlenin sahibi ile tani$tirmak isterim.

turkiye buyuk millet meclisi ba$kani sayin bulent arinc.eminim hepimiz kendisini taniriz.genelde sessiz sakin mizacli birisidir, ta ki ho$lanmadigi $eyler olana kadar.sonra sesini yukseltir.tipki bugun yaptigi gibi.

"sivil, dindar ve demokrat cumhurba$kani sececegiz."

e hani laik kelimesi?ayrica secilecek cumhurba$kaninin ozellikleri arasinda "dindar" kelimesinin ne i$i var? camii ye muezzin mi seciyorsunuz imam mi?

sivil cumhurba$kani sececegiz.
tamam harika.yeni bir kenan evren istemez zaten hickimse.

demokrat cumhurba$kani sececegiz.
of super.tamamen arkanizdayiz.

dindar cumhurba$kani sececegiz.
af buyurun? sececeginiz cumhurba$kani iran’in mi cumhurba$kani olacak yoksa cezair’in mi? turkiye cumhuriyeti’nden bahsediyorsunuz degil mi? eger turkiye cumhuriyetinden bahsediyorsaniz anayasamizin degi$tirilemez kanunlarini birini zevkle hatirlatmak isterim.

madde-1: türkiye devleti bir cumhuriyettir

madde-2: türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

madde-3: türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir.
bayrağı şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
milli marşı "istiklal marşı" dır.
başkenti ankaradır.

madde-4: anayasanın 1 nci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 ncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
(son 4 satir alintidir)

bakin ikinci maddede turkiye cumhuriyetinin laik bir hukuk devleti oldugundan bahsetmi$ sevgili anayasamiz ve yine ayni sevgili anayasamiz 4. maddede de demi$ ki "anayasanin 1. maddesindeki devletin $ekli ile alakali hukum ile 2. maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri, yani turkiye cumhuriyetinin laik ve sosyal bir hukuk devleti oldugu konusundaki hukumler degi$tirilemez."

ne guzel demi$.

e peki siz turkiye buyuk millet meclisi’nin ba$kani olarak, yani turk halkini temsil etmekle mukellef bir kurumun ba$kani olarak nasil anayasanin cumhuriyet ile alakali hukmune kar$i cikar da "laik" kelimesine yerine "dindar" kelimesini eklersiniz secilecek cumhurba$kani ozelliklerinin icerisine? 14 nisan 2007 cumhuriyet mitingi hic mi bir $ey anlatmadi, hic mi bir $ey cagri$tirmadi kulaginiza?

o mitingde birmilyondan fazla insan cumhuriyetin niteliklerini savunmak ve sizlere ezdirmeyecegini haykirmak icin oradaydi alo?

sozun ozu sevgili meclis ba$kanimiz sayin bulent arinc beyefendi, secilecek olan cumhurba$kaninin kriterlerini coktan belirleyerek goru$elere acmi$ bile.eh geriye bir tek $u anki ba$bakani cumhurba$kani olarak secmek kaliyor ki o da matematiksel hesaplara gore gayet mumkun.

anla$ilan o ki onumuzdeki gunlerde meydanlar yine milyonlarla dolup ta$acak.

(bkz: her koyun kendi bacagindan asilir)

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol