qui gon jinn

angelus
diğer canlılara karşı merhamet besleyen, yaşayan güç inanışının sembolü usta jedi qui gon-jinn; etrafındakiler tarafından asil, akıllı ve konseyle ters düştüğü durumlar nedeniyle asi olarak nitelendirilirdi.

konseyin kararlarına karşı aldığı tavırlar, sistemin işleyişi hakkındaki düşünceleri onu diğer jedi lardan farklı kılıyordu.usta jinn’e göre geçmişi ve geleceğe odaklanmak yerine o an hissedilenler önemliydi. içgüdülerin olayları çözmek açısından aynı zamanda sağlıklı kararlar verebilmek için gerekli olduğuna inanmıştır.

öğrencisi obi-wan kenobi ile birlikte ticaret federasyonu’nun naboo kuşatmasını kaldırması için çıktıkları serüvende kendilerini savaşın ortasında bulmuşlardır. kraliçe amidala’yı gezegenden kurtarmalarının ardından gemilerindeki arıza nedenli ile tatooine adında bir çöl gezegenine zorunlu iniş yapmışlardı.ihtiyaçları olan malzemeleri temin etme sürecinde usta jinn, anakin skywalker adında bir çocukla tanışmış ve onda olağanüstü bazı güçlerin bulunduğunu fark etmiştir.

jedi konseyi’nin karşı çıkmasına rağmen çocuğun eğitimini üstlenmiştir. naboo savaşı’nda bin yıldır yüzlerini saklamayı başaran sithler, darth maul adından bir zabrak savaşçısı ile ortaya çıkmışlardı.kılıç kullanmadaki becerisine rağmen kendinden daha çevik ve atletik olan maul tarafından öldürülen jedi ustası, son bir istek olarak obi-wan’dan anakin skywalker’ı eğitmesini istemiştir.

jedi düzeni’nin galaktik imparatorluğun kurulması ile sona ermesinin ardından usta yoda, qui gon-jinn’in tüm olanları gücün içinden izlediğinin farkına vardı.yoda ile güç yardımı ile konuşan jinn ölümsüzlüğün yollarını ona öğreteceğini söyledi. yoda bu bilgiyi obi-wan kenobi ile paylaştı ve tatooine ‘deki uzun süreli bekleyişi için yeni bir eğitim alacağını söyledi.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol