nicole kidman

lahrivus
doğum: 20 haziran 1967 honolulu, hawaii.

aile: tom cruise ile evli. (5 şubat 2000’de ayrılacaklarını açıkladılar.) evlat edindikleri isabella ve connor adlı iki çocukları var. babası anthony kidman biyolog, psikolog ve yazar. annesi janelle kidman bir hemşire. kızkardeşi antonia televizyon habercisi.

ilişki: aktör tom burlinson ile beraber oldu.

pasaport: nicole’ün ailesi avusturalyalı. fakat babası hawaii’de bir araştırma görevinde iken dünyaya geldiği için çift pasaportu var.

eğitim: oyunculuk ağır basınca kidman liseden ayrıldı. avusturalyadaki birçok tiyatro okulunda eğitim aldı.

başlangıç: nicole 6 yaşında okul tiyatrosunda bir koyun rolünde oynamıştı.

ilk çıkışı: 1986’da televizyon için çekilen vietnam adlı bir minidizide görüldü. dizide önceleri masum bir okul kızı gibi görülürken sonunda savaş karşıtı bir militan oluyordu.

şöhret: sam neill’ın genç karısı rolünde oynadığı "dead calm" adlı gerilim filmi ile dikkatleri üzerine topladı.

sağlık: "moulin rouge" filminin çekimlerinde dans sahnesinin provası esnasında kaburgasını kırdı.

broadway: nicole yakın zamanda londra’da ve new york’ta oynadığı "the blue room" adlı tiyatro oyunuyla gündeme geldi. oyunda kidman beş değişik kadını canlandırıyor.

biliyor musunuz?: "the portrait of a lady" filminde bir korse giymesi gerekmiş ve bu korse belini 48cm’e getirmişti. kidman çekimlerden sonra iki hafta yataktan çıkamadı.

kidman sol elini kullanıyor.

söz: "to die for" filmindeki suzan rolünü ilk duyduğumda bu rolü hiçbir zaman alamayacağımı düşündüm, mutlaka başkasına teklif edilirdi. bu yüzden gus van sant’i evden aradım ve tanrı’ya şükürler olsun ki benimle görüştü. ona "drugstore cowboy" filmini gördüğümü ve kendisiyle gerçekten çalışmak istediğimi anlattım. onunla çalışmanın benim kaderimde yer aldığını söyledim."

kocası tom cruise’u kastederek "ben kendimle evlenmek istemezdim fakat o evlendi."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol