sözlükteki yetkilerin hepten silinmesi

nick nicki nickince
aralıklarla da olsa temmuz’da iki yılını dolduracak bir bilgiç olarak nedense beni ikilemlerde bırakmış karardır.

öncelikle şu bilinmelidir ki bilgi sözlük konsepti başlığı altında independence bundan iki buçuk yıl önce şunları belirtmiştir:
bilgi sozluk sanildiginin aksine hic de demokratik bir ortam degildir..bu $ekilde bilenlerin feci kandirildigini soylemek zorundayim..

yani ne demek oluyor bu? biz hepimiz bunu bile bile girdik, paşa paşa bekleyeceğiz sular durulana kadar.

evet ama suların durulmasının başka bir yolu yok muydu? bilgi sözlük’ün var olan diğer sözlük siteleri içerisinde en müthiş kodlanmış falan olmadığını bildiğimiz halde bizi burada tutan şey neydi?

yaklaşık iki senedir burda olduğum halde, şu son bir kaç haftadır olduğu kadar kutuplaşma yaşandığını görmemiştim sözlükte. bunun nedeni ise kanımca şudur: an itibariyle toplam 1316 üye vardır sözlükte. ki bu da 1316 dünya demektir. evet, sözlük büyümüştür, gelişmiştir. farklı düşünceler artmıştır, kutuplaşmayı yanında getireceği de aşikardır. kutuplaşmalar engellenememiştir, nasıl engelleneceği hakkında şahsımın da hiç bir fikri yoktur. ortam gerilmiştir haliyle, gidenler, kalanlar, ayar güzelleri, vs. vs.

sanırım jedi, kutuplaşmaların önceden sezilip engellenmesi gerektiğini düşünmüş olacak ki bunda ’başarısız’ kalmış olan mod’ların yetkileri alınmıştır.
bu kara doğru mudur yanlış mıdır bunu tartışmak değil amacım. ama rahatsız edici olduğu kesindir, çünkü insan ruhu rahata alışıktır, alışkanlıklarının bozulmasını ve değişimleri sevmez. şimdi tüm bilgiçler de bu değişimden rahatsızız. rahatsızlığımızı arttıran bir başka etkense kararın bu kadar radikal olmasıdır. beklenmedik olmasıdır, tepeden inme olmasıdır. ancak independence, bu sözlüğü var eden kişidir ve kendisi de söylediği gibi sözlük bir tür ’monarşi’ ile idare edilmektedir.

kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu zaman gösterecektir. ancak eğer zaman bizi yanlış kanıtlarsa, bu durumdan en çok üzülen de o olacaktır.

biraz beklemek, hepimizi bir arada tutan ’aile ortamı’ bozulmasın diye bir arada kalmak ve destek olmak gerektiğini düşünmekteyim.

ruhumuzun rahatsızlığı bir parça geçince düşünmek ve karar vermek en iyisi olacaktır. tüm ihtiyacımız biraz zaman...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol