ya basta viva zapatista

capt it all
şimdi olay şudur abi:

bu yazar sözlüğe gelmiş, kendi fikirlerini[ki kimi noktalarda yanlış fikirleri vardır. hatta bence çok çok yanlış olanlar bile var.] bir şekilde sözlüğe girmektedir. ilk başta birilerinin tepkisini çeker. ama malca tepkilerdir bunlar, işin aslını esasını öğreten tepkiler değil embesilce tepkilerdir. tepki verenler zannederler ki, bu elemanı korkutacaz biz.. ama ya basta korkmaz. devam eder bildiği gibi.. çömez felan olur, tekrar devam eder. sonra bunların canları sıkılır, çünkü ya basta her şeye rağmen devam etmektedir. bundan sonra alicengiz oyunları başlar. önce eksi oylar felan verilir, onun hakkında olumlu entry girenler de payını alırlar tabi bu oylardan. sonra alakasız sebeplerle başlığı altına çemkirilir. sonra fake nick alınır, başlık altına hakaretvari entryler girerler. ya bastanın da canı sıkılmıştır artık. bu arada bu ya basta kimi bilgiçlerin de ilgisini çeker. çünkü ya basta tutarlı biridir. davasına sadık, kendinden ödün vermeyen biridir. sırf böyle karakterli bir yapısı var diye birkaç tane mantıklı düşünebilen yazar[ben] ya bastayı savunurlar. görüşlerini demiyorum[ki çok noktada ayrılıyoruz biz bu elemanla. ben ki solcu bile değilim...], ya bastayı savunurlar. çünkü ya basta ya yapılanlar haksızlıktır. adaletsizlik ve dahi yer yer aşağılıktır. e tabi bütün bunlar karşısında ya basta da ufak hatalar yapar çünkü baskı altındadır. mesela tosuncuk başlığı buna örnek. o kadar üzerine gidilmiştir ki, ya basta da dayanamaz talihsiz entryler girer. işte bir takım güruh da kendi yaptıklarını unutur ve şuursuzca, bilinçsizce bok atar bu yazara..

siz değilmiydiniz lan, bütün sözlük ahalisi ya basta çömez yapıldığında tepki gösteren? gidin okuyun şu ya bastanın çömez yapılması başlığını. siz değilmiysiniz angelusa ateş püsküren? o zamanlar bu sebepten dolayı angelusa çok pis tepkiler gösterip, şimdi göbek atan yazarlar tanıyorum.işte biz buna şahsiyetsizlik diyoruz... hayat garip angelus, vapurlar felan evet. o esnada ben angelusa bişey dedim mi mesela; o olayla ilgili bir tepki bile vermedim. çünkü işin aslını bilmiyordum. hala da bilmiyorum. bilmediğim bir konuda da birtepki vermedim normal olarak. kimseyi de savunmadım; çünkü mutaassıbane savunmam kimseyi ben. ama şimdi ya basta gibi suçlanıyorum, bu da ayrı bir mevzu tabi.

sonra bi de şey var evet, popülüstlik var. 3-5 puan için gidip ya bastayı eleştirmek var. lanet iyi değinmiş bu noktaya. ben ya bastayı sözlük vemsn harici tanımıyorum. şayet karakterim ve insanlığım izin verse, feci bir şekilde eleştirrir, puanıma puan katardım mesela ama hakkaniyetli olmak lazım.

şimdi gitti ya basta. ben de harbiden safmışım yeni yeni farkettim. nedecen sen ya bastayı filan di mi, iyi ki gitti deyip birden sevilen kişilik olabilirdim sözlük içinde..

bir de, şunu netleştirmek isterim ki, ben ya basta ile aynı görüşlere sahip değilim.. aaaa pardon bi dakka ben bir görüşe sahip değilim ki? değilmişim yani, ben de bu gece öğrendim. eveet.. neyse.. kabak tadı verdi.. bu vesileyleşu görüş meselesine de bir açıklık getireyim; babam eğitimci-yazar, kardeşim gazeteci, ben bir stk yöneticisiyim. benim görüşümün olmadığını iddiaetmek, hiç kusura bakmayın ama felaket sallamak ve tutturamamaktır.

neyse ya basta sana ileriki hayatında başarılar..

şimdi arkadaşlar birde önemli bir husus var, bu entrynin reklam olması lazım. çünkü bu entryde yazılanlar doğrudur. belki de girdiğim en doğru entrydir, 5000 entry arasındaki. bu doğru ne şekilde ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi olur. artık kopi pest mi yapıyonuz, başka entrylerde refere mi ediyonuz, yoksa berbat verip reklam mı ediyonuz ne yaparsanız yapın, mümkün olduğunca çok kişi okusun da öğrensin kimin ne olduğunu.

hassiktir ya yine tanımı unutmuşum,
sevdiğim yazardır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol