neden berbat oyu verildiği anlaşılan entryler

ithilquessir
#177868

cok acikcasi insanlari dostluga ve barisa cagirmak salakligi yaptigim bir entrynin sozluk ailesi tarafindan ne kadar sacma oldugunun bana belirtilmesi iyi bir seydir.

orjinali:

"
olay tabii ki kiricidir. ama ayni mizzah kulturu isa’yi super star yapmis, tanrinin gay oldugu filmler cekmistir. olay muslumanlara karsi degil, dogmatik din anlayisina elestiridir. tasvip etmemekle beraber sanatin toplumun hosuna gitmeyen seyler soyleme ozgurlugunun uzun vadede insanligi ileri goturecegi inancindayim.

olayin bu kadar buyumesinin asil sebebi birlesik arap emirliklerinin danimarka basininin nasil islediginden habersiz olmasidir. gazete ozur dilemistir, ama devletten de ozur beklenir. birlesik arap emirliklerindeki basin devletin tekelinde oldugu icin, o insanlarin danimarkadaki gazetenin bastigi bir sey icin devletin resmi ozur dilemesinin birbiriyle bagdasmadigini anlamasi zordur. umudum sag duyu ve hosgorunun ustun gelmesi, dinin insanlari catistiran degil baristiran bir unsur olarak var olmasidir.
"



entrynin asli soyle olmalidir.


"
olay tabii ki turk-islam dunyasinin zira kadar sikinde olmayacak kadar kucuktur. zaten bu iki yuzlu ibneler isaya toz kondurmazken hz muhammet’ten uyuz olmaktadir. olay direk islam karsitidir, dinle minle ilgisi yoktur, dogmatizm nedir zaten bilmemekteyim. sonuna kadar arkasinda bulunmakla beraber sanatin dar sinirlar icerisinde kisirlastirilip bok edilmesi umudundayim. sanat sanat icin insan icin falan degildir, islam icindir.

olayin bu kadar buyumesinin sebebi birlesik arap emirliklerinin danimarka basininin nasil isledigi konusunda doktora tezi yazmis olmasidir. gazete zaten ozur dilememis, ama allah icin devlet uzerine duseni yapmistir. . birlesik arap emirlikleri basini elhamdurullah ozgurdur, o insanlar danimarka basinin icinde bulundugu durumu kalplerinde hissetmis guzel insanlardir.

umudum sag duyu ve hosgorunun gotune koyulup, dinin insanlara savas katliyam ve olum getirmesidir.
"
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol