hz. muhammed i atatürk ile kıyaslama gerzekliği

capt it all
nerelerden çıktı, ilk kim çıkardı bilemiyorum ama güncel tartışmalarımızda karşılaştığımız bir embesillik türüdür bu. böyle birkıyaslama yapan adamın mantık anlayışından şüphe duyarım ben.

efendim, kıyas, aynı kategorideki olgular için geçerlidir. çiğköfte ile elma kıyaslanamaz, hangisi iyidir, güzeldir bilinemez. iki ayrı elma arası kıyas olabilir belki, o kadar. şimdi bakıyorum kemal atatürk’e, bir de peygamberimize... aralarında ümmet-peygamber ilişkisi haricinde hiçbir bağ kuramıyorum.. nasıl oluyor da bazı gerzekler kıyas yapıyorlar anlamak da zor. kaldı ki, atatürk’ün yaratılma sebebi bile peygamberimiz efendimizdir. allah tüm dünyayı onun hatrına yaratmamış mıdır? peygamberimiz "ismet" sıfatına haiz değil midir?

ha bir de aynı şekilde, bazı dindar ama aslında dini götünden anlamış insanlar var ki, onlar da bu kıyaslamayı negatif yönde yapıyorlar. yani, atatürk içki içmişmiş de peygamber içmemişmiş de. zenin zeka katsayını sikiyim diyecem de ufacık olduğu için sineklere havale ediyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol