i dreamed of africa

seeyouindisneyland
hiç discovery channel izlerken "keşke ağaçların arkasından kim basinger çıkıverse" diye düşündüğünüz oldu mu? işte birileri bunu düşünmüş ve kim basinger’ı fil, yılan, baykuş, zebra, aslan, kaplan gibi hayvanların arasına atıvermişler. yanına bir de vincent perez adında bir adamcağız koymuşlar. bu iki insan kenya’da bir çiftlikte yaşıyorlarmış. çiftlikte her şey zormuş, ama bunların üstesinden gelmek, iki hayat dolu insan için bir yaşam tarzıymış...çoluk çocuk, sel fırtına derken hayat devam ediyormuş... film de böyle sürüp gidermiş. biraz duygusalsanız bu filmden ağlayarak çıkmamanız işten bile değil. size tavsiyem gözünüzde hafif bir batma meydana gelirse sakın tutmayın: zırıl zırıl ağlayın, yoksa patlarsınız. ben bile (?) bi ara kendimi zor tuttum :)

genellikle bir filmin gerçek olaylara dayandığı, filmin başında değil sonunda belirtilir. fakat her nedense i dreamed of africa’da filmin hemen başında "aman dikkat bu film gerçek bir olaydan yola çıkılarak çekilmiştir, ona göre seyredin" görüntüsü veriliyor. mantık olarak bir filmin gerçek bir olaydan mı yoksa hayal ürünü mü olduğunu belirtmek seyircide bir önyargı oluşturur. en azından ben filmi seyrederken böyle hissettim. kaldı ki, gerçek olan olaylar filmin senaryosunun başarılı olmamasında rol oynamış. olayların özeti başarılı, fakat, aradaki geçişler çok hızlı. film 10-20 dakika daha uzun olup doğru dürüst geçişler yapılabilirdi denilebilir, fakat o zaman da sinema salonunda fenalık geçirenlerin sayısı artardı sanırım...

l.a. confidential ile oskarı kapıveren kim basinger’ın sözde ağır topu olarak rol aldığı i dream of africa, titan a.e.’ün vizyondaki en doğru dürüst filmlerden biri olduğunu kanıtlar nitelikte. bu günlerde basinger’la karşılaşsam önce elini öper, kendisine "teyzeciğim, ne oldum değil ne olacağım diye düşünmek lazım" derim. oskarı aldıktan sonra iddiasız, hugh hudson gibi tek tük başarı yakalamış bir yönetmenin filminde rol almak yanlış bir seçim olmuş.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol