melih gökçek

seeyouindisneyland
ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek hakkında, dikmen vadisi 4 ve 5. etap sakinlerini tehdit ve hakaret etmek iddiasıyla ankara cumhuriyet başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
avukat ender büyükçulha, vadi sakinleri adına başsavcılığa, gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. suç duyurusuna ilişkin dilekçede, melih gökçek’in 18 ocak 2007’de bir televizyon programında sarf ettiği sözlerin, “hakaret, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, iftira, suç uydurma" niteliğinde olduğu belirtilerek, kamu davası açılması istendi. gökçek’in televizyon programındaki şu sözleri suç duyurusuna konu edildi:
“dikmen 4.ve 5.etaplarındaki sıkıntılarımızın sebebi ise burada bir grup arkadaşlarımızın tamamen ideolojik anlayış içerisinde bulunuyor olmalarıdır. bunların gayesi orada olay çıkarmaktır. vatandaşı çok ciddi bir şekilde kışkırtıyorlar. yıkımlar başlayınca, olay çıkartacaklar. bunun hazırlığını yapıyorlar. halka yanlış ve onları provake edecek bilgiler veriyorlar. yani örgüt lideri gibi konuşuyor. vatandaşlar lütfen bir takım porovakatörlerin tahriklerine kapılmasınlar. vatandaşların bir kısmıyla anlaşıp, diğer kısmıyla da anlaşmak üzereyken, kalan kısım örgütlü bir grup tarafından ‘imza atmayın’ denilerek kışkırtıldı. orada barınma büroları falan kuruldu. onlar vasıtasıyla, halk galeyana getirilmeye çalışıldı. vatandaşlar lütfen bir takım provakatörlerin tahriklerine kapılmasınlar. ben bu vatandaşlarımızı pazartesi gününe kadar anlaşmaya davet ediyorum. anlaşmazlarsa, biz vadi’deki bütün gecekonduları yıkacağız, bu konuda en ufak taviz verileceğini kimse düşünmesin. çünkü hiçbir kanuni hakları yok."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol