elf

angelus
aslen iskandinavya ve ingiltere mitolojisinde yer alan ve doğan peri halkı. j.r.r. tolkien tarafından modern edebiyata kazandırılmış ve fantastik kurgunun en popüler öğelerinden biri haline gelmişlerdir. özellikleri;katledilmedikçe veya kederden solmadıkça ölmezler,hiç bir hastalığa yakalanmaz ve uzun yolculuklarda lembas adını verdikleri yolazığını kullanırlar.ateş yakmaz ve ağaç kezmezler yani insanların(?) tam aksi yöndedirler.

yaşayış tarzları olarak genelde doğa ile iç içe ve gelişimini doğa ile bir bütün olarak sağlayan bir halktır. büyücülükle uğraşanları da vardır(galadriel;feanor).asil ve alçakgönüllülerdir asla satış yapmazlar.

mükemmel güzellik gibi bir sembol oluşturabildikleri kadar(orta dünya), sıradan ırk olarak da değerlendirilebilir(unutulmuş diyarlar).

j.r.r. tolkien’in yazmış olduğu notlardan derlenerek hazırlanan silmarillion isimli kitapta elflerin yaratılışları ve arda’nın birinci çağında melkor’a karşı yapmış oldukları savaşlar anlatılır. bu savaşlarda birçok elf, angband’ın köleleri tarafından katledilir. bunlar arasında ölene kadar yüce noldor kralı olarak beleriand’daki sürgünlerin efendisi olan fingolfin de vardır.fingolfin karanlık kuzey krallığın hemen güneyinde ülkesi hithlum’da yaşıyordu.


eärendil’in valinor’a yapacağı yolculuğa kadar elfler morgoth’a karşı tam bir zafer kazanamadılar.valinor eärendil’in isteğini kabul etti ve düşman’ı zamandışı boşluğa yolladı ve melkor bir daha ebediyen oraya hapsoldu, boş boş gezinip durdu. eärendil ise bir daha geriye dönmedi ve elflerin eärendil yıldızı, bugünkü insanların çoğunun venüs, türklerin zühre dediği ve anadolu’da hem sabah yıldızı, hem çobanyıldızı hem de akşamyıldızı olarak bilinen dünya’ya en yakın gezegene dönüştü. daha sonra númenórean diye bilinen geçmiş insanların en bilge kavmi olarak kabul edilen batılı insanların büyük deniz’in ortasındaki kıtaları númenor’a giderlerken rehberleri eärendil olmuştur.gökte onun ışığını takip ederek kendilerine valar tarafından armağan edilen kıtaya vardılar.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol