bilgi sözlük

my son is father
bir yılı aşkın süredir üyesi bulunduğum site..

bir yılı aşkın süredir üye olmama ve yakın zamana kadar sitedeki yazarlar ve moderasyonla ilgili neredeyse hiçbir eleştiri yapmama rağmen; son zamanda yaptığım eleştirilerin nedeni-niyesi sorgulanmadan çok ucuz bir şekilde "ilgi çekme" olarak nitelendirilmiştir..

aslında bu şekilde bir yorumda eleştirilerimi haklı göstermekten başka bir şey değildi nitekim kolaya kaçmaktır "ilgi çekme" diye itham etmek, menetsiz iddiadır.. sadece iki kelimedir adam akıllı bir dayanağı yoktur.. belki bulunabilir belki yalan-yanlış da olsa bir gerekçe bulunabilir ve öyle karşıma çıkılırdı işte o zaman bende eyvallah derdim, hata yapmışım derdim ama independence dahil yazılarıma karşı çıkan çoğu kişi bunu yapmadı.. kolaya kaçtı..

eskiye nazaran şimdi ne değişti de ben böyle yazdım.. ben bu siteye geldiğimde; seyhmerat, agire jiyan, 31subat, peach, ilean gibi yazarlar vardı.. ve hala onlar gibi; ithilquessir, pixie, 376, maliyeci, ankakuşu gibi yazarlar var ama gitgide azalıyor.. bu yazarların nazarımda ortak noktası ne?
formata hakim ne yazılıp ne yazılmayacagını bilen, iyi entry - kötü entry ayrımını iki metreden yapabilen, yeri geldiğinde uzun uzun yazanlardır..
şimdi yukarıdakilere binaen;
açtığım başlıklarda ezik, mal bilmem ne gibi terimler kullanmam, bazı fiiliyatları ve moderasyonu eleştirmem bana düşer mi düşmez mi???
düşer işte arkadaş; ben ve diğerleri formata uymaya, yeri geldiğinde uzun uzun yazmaya kaserken bazı moronların, etrafı iki üç kelimelik bakınızlarla doldurması, kendisini ircde sanması bu sitenin içine sıçıyor, bir çekiciliği kalmıyor, yazasım gelmiyor..
sanırım yukarıda saydığım arkadaşlar bu durumdan hoşnut olacak ki bana hep karşı çıktılar, hiçbir zaman niye diye sormadılar, bir şeyleri sorgulamadılar...
geçen günkü sabaha karşı 5-6 sıralarında yaptığımız konuşmaya rağmen -ne yazık ki- independence dahil.. niye arkadaş diyemedi sadece bu benim görüşüm diyebildi..

zamanında moderasyonun beceriksizliği diye başlık açtım; içimden geçenleri az çok yazdım..
yine tekrarlamak istiyorum, sistem sıçıyor arkadaş, ilerleyemiyoruz.. etraf, dilbilgisinden yoksun, iki kelimeyi geçmeyen bakınızlarla yazan dallamalarla doldu.. eski bir siteyiz ama geçen senelerden pek farkımız yok.. ekşi sözlük bugünlere direkt mi geldi? hayır..
bu yukarıda saydığım gibi yazarları saniyesinde siktir etti, gelişti, sadece o site mi.. hayır yazarları da gelişti.. peki biz böyle sallazort bakınızlarla mı yoksa mesnetsiz iddialarla mı gelişeceğiz?

bana çoğu kişinin yazdığı bir şey katmıyor, onların yazdıklarını cümle içinde kullanmak için bir heves doğmuyor, çoğu yazarın okunabilirliği sıfır ve hiç artmıyor, kalite düşüyor...

başlıklarda eleştirdiğim yazarlara seslenek son vermek istiyorum; radyoaktif atık gibisiniz tükenmek bilmiyorsunuz - etrafınızdakileri eritiyor, bitiriyor, öldürüyorsunuz... keşke biraz sınırlarınızı zorlasanız yoksa mal gelip mal gideceksiniz.....


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol