avrupa birliği nasıl cokecek

caty blake
senaryo değil, gerçek:

birliği ilk bozguna uğratacak olan ingiliz balıkçılar olacak. norveç halkının "sittirsin birlik" tavrı ile ingiltere ile aralarındaki denizlerde diledikleri gibi avlanmalarına feci bozulan ve adayı fish and chips’le besleyen ingiliz balıkçılar, birliğin "yılda şu kadar eurokilo’dan fazla balık avlayamazsınız, diğerlerine ayıp oluyor" tavrını genetiklerine işlenmiş "emperyalist" kodlarına daha fazla yediremeyip teknelerini kıyıya çekecek. direniş uzun ve kansız geçecek (arada irlandalılar yok, kan dökmeye de gerek yok) ingiltere kendini zaten hiç içinde hissetmediği, almanca’nın da dillerden biri olarak kabul edilmesiyle ilgisini yitirdiği birliğe sırtını dönecek. (time assumption: 2009 balık sezonunu müteakip)

ispanya üst sağ köşedeki büyük balığın ayrılmasını fırsat bilecek, katalonya ve basklarla ilgili attığı adımları geri alacak, dağlara saldığı kontrgerillalara "üniforma giy!" çağrısı yapacak, ama birlikten ayrıldığını açıklamayacak. birlik büyük topraklarından birini kaybetme korkusuyla uzun görüşmeler başlatacak, konu birliğin resmen dağılmasına kadar pending issue olarak kalacak.

fransa ingiltere’nin anarşist tavrına fena içerleyecek, yüzyıl ve otuzyıl savaşlarından kalma gıcık nüksedecek, "bir devrim yapılacaksa bu fransa’ya düşer" duygusuyla 48. cumhuriyetçilerle birlikte sokaklarda "şarap iş, seviş, yaşasın halkların kardeşliği, kahrolsun globalizm" çığlıkları eşliğinde 2009 yılbaşı gecesi birlikten ayrıldığını açıklayacak.

demirperdenin figüran devletlerinden bir kısmı fransa’nın kırmızımsı devrimsiliğinin yörüngesine girecek, kalanı onları eskiden öpmüşlüğü olan almanya’nın vahşi çekiciliğine kapılacak. (avusturya tarafsızlık ilan edip kırallığa geri dönebilir, dönmeyebilir de)

benelüks ülkelerinde halk olup bitenle hiç ilgilenmediğinden, hükümetler konuyla ilgili herhangi resmi bir tavır geliştirmeyip, kendi işlerine bakmaya devam edecek.

en kuzeydeki soğuk ülke üyeleri (isveç, finlandiya) "biz epeydir rusyayla sınırız, bi halt olmadı, dağılsanız ne olur, bir dursanız ne olmaz" demeye gerek duymadan ağır akan kanlarının gerektirdiği tavırsızlıklarını koruyacak.

bütün kıyamet akdenizin kaynattığı kanlarıyla italya ve yunanistan’da kopacak. italya sözleşmenin ve avrupa anayasasının gereklerinin yerine getirilmemesi halinde konuyu sicilya’ya devredeceğini açıklayacak. yunanistan "ama türkler?" başlıklı argümanlarıyla avrupa merkezli uluslararası oluşumların kapısını aşındıracak.

bütün bunlar verilen kronolojide gerçekleşecek ve marduk’un gelmesiyle diğer her şey gibi yalan olacak.

(wily blake tebliğine cevaptır. hedef tebliği birgün burada görmek karşılaştırmalı inceleme açısından sağlıklı olacaktır.)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol