kemal atatürk gericiydi

pelagehatun
makalesinin içinde "türkler, bize hiçbir hak tanımamışlar ve hep bize haksızlık etmişler" diyen adamın sözleridir.sen nasıl kemal atatürke gerici dersin be adam, ancak kemalizme yani bir ideolojiye gerici diyebilirsin açıklamanı da yaparsın. atam gericiyse ilerici kim?
kendisine sormak isterim, nasıl bir haksızlık etmiş türkler bu insana, devlet kurmaları için alın bu topraklar sizin olsun demediği için mi haksızlık etmişler?meclise giriyosunuz daha ne olsun, toplayın oyunuzu geçin başa, kendiniz bir birlik olun o zaman hı? sizi kürtsünüz diye bir yere mi almıyolar, türkiyedeki okullara mı giremiyosunuz, dininizi mi yaşatmıyolar kürt olduğunuz için? kendi dilinizde besteler yapıyorsunuz, başka ne yapmak istiyosunuz

ayrıca böyle türk-kürt şeklinde kıyaslama yapılmasının karşısındayım, aynı ülkede beraber yaşayan beraber savaşmış, birbirimize kız vermiş, birbirimizden kız almış kardeşleriz.ben böyle düşünürken bu adam böyle densiz laflar etmiş böyle bir ayrıma girmiş ben de onun tarzıyla konuştum, düşündüm.biz sizi ayırmıyoruz siz niye kendinizi ayırıyorsunuz?



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol