cevahir alışveriş ve eğlence merkezi

kratos
cok büyük. o kadar büyük ki hipodrom yapilabilirdi. belki ucak fabrikasi. planörün olsa
iceride gezebilirsin o derece. bitmek bilmeyen yürüyen merdivenlere, koridorlara (sokakta olabilir) sahip. yürürken yoruluyor insan. hatta akülü araba verseler dedik müsterilere pek
sallamadi cevahir beyler. lakin ferah bir yer. belkide devasa cam catisi bize öyle hissettiriyor. ha tabi bir de catisinda dünyanın en büyük saati olduğu iddia edilen zira calismayan bir şey var. bu kocamanliga cok sayida magaza sigdirilmis. alisveris icin güzel bir mekan. gayet kalabalikta. yer bulunmuyor mesela yemek katinda hafta sonlari. güzel kazaniyordur oralar.

bu mahlasi eglence merkezi olan yerde son dönemde hayatini kaybeden iki tane insan var ki bu yasanmamasi gereken cok üzücü bir durum. vefat edenlerin aileleri icin kabul edilmesi zor ölümler bunlar. ici aciyor insanin düsündükce.
ayni yürüyen merdivenler, koridorlarin kenarlarindaki korkuluklarda asagi bakinca göz korkutan yüksek boşluklar istanbul’ un adi uyulmus tüm alisveris merkezlerinde var. cevahir’ de iki olayin vuku bulmasi sanki alisveris merkezinin temeline iki ters kasigi okuyup gömmüsler havasi yaratiyor. fakat bu tarz bir yerde her insan kendisinin ve cevresinde sorumlu gördüklerinin güvenliginden sorumlu olmalidir. ülkemizde bu tarz durumlarda verilen idareci bazinda verilen tepkiler "egitim sart öhem sehem tabi adam gibi dursaydi da düsmeseydi" tarzinda olacagi icin; acilan davalar "biz oraya korkuluklara yaslanmak tehlikeli ve yasaktir yazdik okusalardi" bla bla zirvalariyla cözülecegi icin ilk önce insanlarin kendi güvenlik önlemlerini almalari lazim. 2,5 yasindaki cocuk tek birakilirsa evindeki kanepeden de düsebilir ya da eriskin de olsa korkuluklara oturan bir insanin o devasa yapi icinde dengesini kaybetmesi hic de zor degil.

en nihayetinde olmasa da olur güzel bir yerdir. büyüktür. beni zerre ilgilendirmesede türkiye’ de sadece cevahirde olan onlarca marka vardir. sisli’ nin trafigini allak bullak etmistir. profilo alisveris merkezi ne alternatiftir.

üstelik tahmin edilen rayic bedelin cok üstünde dubaililere satisi resmen tamamlanmistir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol