sözlük efsaneleri

melankomik
şimdi size asırlardır dilden dile dolaşan, hiç kimsenin bilmediği, bilse de söylemediği seri eksi oy veren ibne’nin efsanesini anlatacağım.

12653124 sözlük yılı önce jedi sözlüğü kurduktan sonra tek yaptığı şey bütün gün boş boş oturup moderatörlerle birlikte sol frame’i izlemekmiş. bi gün jedi’nin kafasının tası iyice atmış, demiş ki: "ulan bütün gün böyle boş boş oturacaksak ne sikime kurdum ben bu sözlüğü?!" "bu sözlükte yazan, okuyan birileri olmadıktan sonra ne anlamı kalır benim jediliğimin?" hemen modları çağırmış, ve onlara şu tarihi sözleri söylemiş:

-ben bu sözlüğe yazı yazacak, sol frame’in makus talihini yenecek yazarlar alacağım. onlar bilgiçlerdir. ama siz de bilgiçlere hizmet edeceksiniz. onlara yardım edeceksiniz. onların yanlışlarını düzeltip onları uyaracaksınız. ben ki bundan sonra sizleri bununla görevlendiriyorum.

bütün modlar jedi’nin bu sözlerini severek onaylamışlar. "tabii ki jedimiz, artık bizim görevimiz budur, görevimizi severek yapacağız" demişler.

ama içlerinden biri "hayır!" demiş. "ben hiç kimseye hizmet etmem. kimse için uğraşmam. non serviam!"

"peki" demiş jedi. "paşa gönlün bilir. ben de senin moderatörlük yetkini elinden alıp, yönetim kadrosundan kovuyorum."

bunun üzerine o da demiş ki; "öyleyse benim de bundan sonra tek amacım senin o sikik bilgiçlerini yoldan çıkarmak, aralarını açmaya çalışmak, birbirlerine kin duymalarını sağlamak, onların arasına haset tohumları ekmek olacak." "seri eksi oy veren ibne diyecekler artık bana!" "ve yoldan çıkarmayı başardığım herkes de birer seri eksi oy veren ibne olacak" "o vakit pişman olacaksın bana yaptıklarından ötürü!"

"hıı hı" demiş jedi. kafasını sallamış sadece. "git ne halin varsa gör şimdi!"


işte o gün bugündür nerede iki bilgicin arası açılacak gibi olsa, ne zaman biri yarasından ötürü gocunup bir başkasına kin duymaya yeltense seri eksi oy veren ibne hemen orada olur, o bilgicin hırsını körükler, berbat butonunu onun sol kulağına fısıldarmış.. ve çok kolaymış ona kanmak. çok kolaymış...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol