recep tayyip erdoğan

camurhan
akp grup toplantisinda asagidaki cümleleri sarf etmis kisi:

"medeniyetler ittifakı toplantımız oünya medyasında geniş yer buldu ama biz türkiye’de bir gün konuştuk ve bitti. maalesef hala bunu hazmedemeyenler var. hazmetme kapasitesi tabi herkesin farklı. normal. fakat buna da alışacaklar.ama türkiye büyüyor. inanıyorum ki büyüyen türkiye’de isteseler de istemeseler de buna alışacaklar. artık türkiyemiz küçük düşünenlerin değil, kapalı bir, adeta kümes atmosferi içerisinde kalanların değil, dünyaya açık düşünebilenlerin inşallah yer bulduğu bir ülke haline geliyor. buna özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum"

simdi efendim kendisinin niyeti bellidir anlatmak istedikleriyle. lakin bu kisi ne zaman baskalarina hakarette bulunmadan adam akilli digerlerine hitap etmeyi ögrenecek.

egitim düzeyi yüksek olmayan, günlük konusma dili 500 kelimeyle sinirli insanlara aciklama yapmak ihtiyacinda bulunmus olabilir. gel görki bu hakaretle mi olacakti?

bir dahaki secimde gavur izmir’i gavurluktan kurtarma, askerligin yan gelip yatma yeri olmadigi, bir yurttasa anani da al git tarzi hitaplardan ne zaman kurtulabilecek? illaki önüne hazirlanmis bir metin mi sunulmasi gerekmektedir.

kitaplari zaman kisitlamasindan ötürü özetleterek okuyan bir kisinin kelimelerin gercek kullanim yerlerini ve manalarini bilememesi gibi bir masumane düsünceye ulasmaya calisiyorum. yoksam adam akilli kendisinden önceki iktidara kadar hepimizi tavuk, horaz, hindi vb. hayvanlarla es kosturmus oldugu akla geliyor...

efendi, nereye kadar bu kahve dili. siyasette yaraticiliktan basitlige düsmüs bu basbakan umarim cumhurbaskani olamaz. daha secmenlerine nasil hitap etmesi gerektigini bil(e)miyor kendileri!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol