entry yerine girdi kullanalım kampanyası

376
efendim olaya tepki gösterenler illaki olacaktır. alışkanlıklar bazen verilmek istenen tepkiye engel olabiliyor. şöyle ki; şahsım adına, evet tam destek vereceğim bir kampanyadır, ve güzel bir düşüncedir.amma ve lakin yazı ahengi açısından (ki bu alışamamaktan kaynaklanıyor) kullanmakta çok zorlanırım. çünkü sözlüklere yazmaya başladığımdan beri(2001 den beri) hep entry kullandım zaman zaman girdi lafı ya da entari lafını duyuyordum ama entry kelimesi benim için ilk olmuştur.bekaretimi entry kelimesine vermiştim.

mesela mor ve ötesi adlı bi grup çıktı ve sevda çiçeğini söyledi. duyar duymaz ’’hadi len ne biçim söylemişler içine etmişler’’ demiştim. çünkü ben sevda çiçeğini ilk olarak fikret abi denduyup, sevmiştim. haliyle coverı bana tuhaf gelmişti ve sevememiştim.ama kalkıp dinleyip sevenlere ’’dinlemeyin lan güzel değil’’ demedim demeye de hakkım yok zaten. bu durumda kullanılan girdi kelimesine kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur.haa o zaman entry demeye de itiraz edemeyiz deriz. fakat türkçe bir sözlükte yazmamızdan mütevellit sanırım buna itiraz edebiliriz ya da bunu uyabiliriz. aksi takdirde, şöyle bir şey oluyor.
(#398328)

sonuç olarak destek vermekten yana içimin rahat olacağı lakin kullanma konusunda şahsi alışkanlıklarım yüzünden zorlanacağım kampanyadır. bir nevi girdi sempatizanıyım desek yeridir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol