atatürkçü düşünce derneği

camurhan
temelinde kemalist düsüncenin yer aldigi dernek. kemalizmin kendine ne sol ne de sag düsünceyi temel aldigi, ana degerlerinin atilmis oldugu dönemdeki emperyalist güclere karsi bir durus, kati bir laik anlayis, aydinlanmaci ilerleme oldugu düsünülürse hala neden sol ya da sag ile karsilastirilmaktadir anlayamamaktayimdir. grilesmis dünyamizin keskin ayrimlarinin siglastigi su günlerde mottosunu sag ya da sol, inanan ya da inanmayan vb. kriterlere körlesmiscesine düz mantikla pekistirmis bünyelerin pragmatist, aydinlanmaci kemalizmi bu sekilde ayristiramacagi bellidir.

add’nin dayandigi bu temeller günümüz o kadar cok yipratilmistir ki ülkenin kurumsal fikirlerine dayanamayanlar icin acik bir hedef olusturmaktadir.

güncel sorunlar karsisinda kendi aralarinda teoride ve pratikte bahadir boysalimsi izler tasiyan tartismalarin ötesine gidemeyen, 12 eylül’de üzerinden buldozerle gecilmis sol kitlenin, yine 12 eylül’ün yükselen degerleri etnik milliyetcilik ve dinci tükürükkafalarinin karsisinda kemalist devlet anlayisini demokratik bir bicimde uyarlamaya calisan ve bunlari savunan add’nin acimasizca elestirilmesi nasil bir genclik yetistiginin belgesidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol