bilgi sözlük

muque
tanım; bir varmış,bir yokmuş diye hakkında ufak da olsa bir "masal"anlatmak istediğim sözlüktür."masal" olduk çünkü...


bu sözlüğe ilk geldiğimde kimseler beni okumuyormuşcasına yazmaya başlamıştım..houston denen zımbırtının farkına varmamı o zamanların zehirgibi yazarları faten,peach, goetica,nothelle,fıramboğaz ,lion,floydian,elessar,blackpresser,darth sidious,ölü beden ,henuz üc yaşında bir kardeşim var,darklord,pixie,ithilquessir,376,satanist yiyen kedi gibi yazarlar sağlamıştı bana verdikleri sağlam ayarlar ve "onu öyle yazma,böyle yaz! o bkz olmamış oraya" gibi öğretileriyle...çoğuyla uzun zaman paslaştık,eğlendik sözlükte hep beraber online olduk,hep beraber yazdık...ayar aldık ayar verdik...gecenin bi yarısı sol frame takır takır tematik dolmaya başladı anladık ki; "faten çalışıyor"...çok farklı bir tarzla ettik tartışmalarımızı...chat odalarına doluştuk,ama hakaret etmedik! sonra kalktık sözlüğün tanıtımı için çalıştık omuz omuza...radyolara çıktık...sabahlara kadar görüşmeler yaptık.aynı anda eğlendik!

(bkz: kaptan şener le gece seyri)
(bkz: 17 mart 2006 bilgi sozluk ekibi free zone istilasi)

yeniydim...eğlendiğim kadar da üzülüyordum yediğim ayarlara...ama küsmedim sözlüğe hiç, şu sıralar küstüğüm kadar.emek verdik...tanım yapacaksınız ilk entrylerde dediler çektiler kulağımızı,tanım yaptık! "boş bkz ları azaltın, hatta hiç yapmayın" dediler tamam dedik. hiç unutmuyorum darth sidious rock fm’de canlı yayın olduğu gece biz oradayken, irc’den "arkadaşlar yeni gelenlere onay vermeye başlıyorum,yardımcı olun onlara"demişti bilgiçlere.böyle zamanlardı işte o zamanlar.herkes herkesten öğrenmeye çalıştı..ek$i’de orda burda hakkımızda yazılmayanı bırakmazdılar, toplu cevap verirdik...her gün yepyeni bir fikir,yepyeni bir yazar katılırdı aramıza sevinirdik,sohbet ederdik...faten mesela; geyik yapar,tematik yazar,duygusal yazardı...ben ve dönemimdeki çoğu bilgiç onu okuduk,okuyarak yazmaya çalıştık...can sıkıntılarımız oldu attık kendimizi sözlüğe...aynı dili konuşurduk!şimdilerde ki gibi değildi hiçbir şey!zamanında buralardan gitmiş 1.nesil bilgiçler döndü aramıza,eski moderatörler döndü...bilgi sözlük’ü sözlük yapanlar geldi...daha bir şenlendi buralar diyorduk ki tam...olmadı!!!

ucuz popülarite sıçtı sözlüğün içine!!! uyarılara; "siz kimsiniz lan?!" dendi.oysa istenen sadece yakalanan tadın kaçmaması,yine hep beraber eğlenmekti...ne paslaşmanın tadı kaldı, ne yazmanın...3,5 komik entry giren adamlar kendilerini sözlük paşası ilan etti...entrynin bu kısmına kadar anlatmak istediklerimi anlatamadıysam son paragrafta söylemek isterim...

"buralar eskiden dutluktu" tadında oldu biliyorum...ama oraya buraya sataşmadan,adam gibi adabında yazar kalmadı sözlükte onu söylüyorum işte!!! kaldı da onların da yazma hevesi kaçtı!...aynı şeyleri görmekten,ikili muhabbetlerinize bu denli dahil olmaktan sıkıldım(k)..!ukalalıklarınızdan sıkıldım,anlamamakta ısrar etmenizden,sözlüğü yonja profilinizmişcesine kullanmanızdan sıkıldım!her gün aynı başlıkları,birbirine benzeyen illegal entryleri görmekten sıkıldım!saygısızlığından sıkıldım...komik olduğunuzu sanmanızdan sıkıldım!
işte bunlar yüzünden;

"sözlük küstüm sana !..."

senin ne kadar skinde bilmiyorum...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol