imam nikahı

maliyeci
müslümanlıkta bir gelenek halini alarak yerleşmiştir.ancak iki insanın allah huzurunda birbirine helal olması için,bu tören şart değildir.burada fetva kesmek gibi olmasın ama çok güvendiğim din hocama sormuştuk bu mevzuyu.bize çiftin kendi arasında sözleşmesinin ve bunu en az iki kişiye duyurarak,onların evli olduğunu bilmelerinin yeterli olduğunu söylemişti.

dolayısıyla sadece resmi nikah ile evlenlerin dinen de evli olduklarını kabul etmek oldukça mantıklı.

bunun dışında imam nikahı öyle boş ol-boş ol-boş oldan ibaret değildir.imam nikahı ile evlenen birisi müslümandır ve islam dini çiftelere birbirine karşı ciddi vebal yükler.

evlilik konusunda benim de tercihim resmi nikahtan yana.ancak birileri gibi çıkıp "imam nikahı ilkelliktir" demeye hak vermiyor bu bana.bu bir gelenektir,nasıl ki laik dediğimiz avrupa ülkelerinde hala kiliselerde nikah kıyılıyorsa,bu da bizim kültürümüzdür ve insanlar resmi nikahın yanında bu geleneği de yaşatabilirler.

bir de işin traji-komedik yanı şu ki,imam nikahına çıkıp laf edenler,birlikte yaşamak denen kavramın son derece modern olduğuna inanırlar ve yatıp kalktıkları herifler 30 yaşına gelince bunu postaladıkdan sonra o eski "ben özgürüm sadece özgürüm" nidalarıyla özgür kız modundan çıkarlar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol