dean r koontz

underpressure
gecenin maskesi
gecenin sesi
gizli ev
korku yuvasi
nöbet
soğuk işikta randevu
yabancilar
yaratiğin gözyaşlari
yaşam savaşi

adlı romanları türkiye de çıkmış olan ünlü gerilim yazarı. stephen king ile en çok kıyaslaması yapılan yazardır ayrıca. ancak benim okuduğum koontz kitaplarına bakılırsa, king ile pek bir ilgisi yok. ne yazı üslubunca ne de romanlarında işlediği konularda... aynı zamanda koontz, king gibi insan ilişkilerini sıkı sıkıya işleyen bir yazar değil. romanlarında illa ki konunun ayrıntısına dokunan bir köpek filan olur.

romanları stephen king’inkiler kadar filme çekilmemiştir, ya da çekildiyse bile küçük yapımlar olarak göze batmamıştır. bunun sebebi de koontz’un king gibi özgün ve hapsedici konular yazamamasıdır bana kalırsa. eğer yazar romanında yazılması gerektiği için yazılmış havası hissettirirse yeteri kadar başarılı olamaz. king’in en büyük artısı zaten buradadır. seçtiği konularda müthiş bir yaratıcılık vardır. ve zaten bundandır ki, yazdığı romanlar yüzde doksan filme çekilmiştir.

koontz bu türü sevenler için (korku-gerilim) okunması gerekilen bir yazar tabii ki... ayrıca koontz’un romanlarında dikkatimi çeken başka bir ayrıntıda, romanlardaki maceranın içinde, hayata dair birçok düşüncenin ve fikrin işlenmiş olmasıdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol