ev sahibi

ithilquessir
ev sahipleri milletin içinde yaşadıkları mülkün hukuki sahipleri oldukları için bir kere baştan kaybetmiş insanlardır...

ev sahibi olduğunuz bir organizasyon yapılıyorsa her şey sizin sorumluluğunuzdadır. hele bu organizasyon üç beş kişiyi aşıcaksa hazırlık günler öncesinden başlar. telefonlar edilir, yemekler hazırlanır, içkiler ayalarnır, müzik setleri cd’ler temizlik, kısaca insanların lütfedip gelecekleri mekanının görünmeyen bütün ayrıntıları tek tek elinizden geçer.

insanlar geldiklerinde sizin bir önceki gecenin 11 saatini yolda geçirmiş olmanız önemli değildir. zaten kimseye bunu söylemezsiniz. ev sahibisinizdir. telefonlar açılır arkadaşlarla konuşulur, sevgilinizi yeni görmüşünüzdür ama daha "çok özledim seni" bile diyemeden evin hazırlanmasına girişirsiniz.

yerler silinir, masalar toplanır, mobilyalar yerleştirilir, gelecek kişiler sizin ne kadar iş yaptığınızı bilemezler. onlara göre evler yeşil elfler tarafından toplanıp partiye hazırlanırlar.

sanki sizden istenmiş gibi herkesi arabayla alıp getirirsiniz. insanlarla bir bir ilgilenir, her birinin içkilerini kendi elinizle koyarsınız. arada oyunlar düzenler insanların peşinden koşar, istiyenleri eve bırakırsınız.

bu arada tek kadeh içemez bir lokma yiyemez bir nebze eglenemezsiniz. istediğiniz insanların mutluluğudur.

iyisiyle kötüsüyle parti başlar uzar iyisiyle kötüsüyle yaşanır biter.

gecenin sonunda en madur adam sizken kimseyi suçlamazsınız. partidir, alkoldür, olur dersiniz. hiç bir şey olmasa yaşanan olumsuzlukların güzel bir geceye gölge düşürmesini istemezsin.

ertesi günü eve gidesin temizliğe. bir kişinin iki zıt duvara nası kusabileceğini merak edersin, kız arkadaşının eşyalarını kimin kırdığını, nasıl bir insanın yatağında sigara söndürebildiğini.

kızar mısın. kızmazsın.
ölür müsüm, üldürür müsün.
susarsın yine de. tek istediğin insanların mutluğudur.

daha sonra evini, kapını, yuvanı karşılıksız açtığın insanlardan sadece mutlu olduklarını duymayı beklersin.

bir teşekkür, bir çok güzeldi yeter sana.

ama olmaz.

olamaz.

2-3 kişi arayıp teşekkür eder,
bir ikisi müteşekkirliğini belirtir,

kalanlar ne arkadaş seçiminizi birakırlar
ne ev sahipliğinizi.
tek istediğiniz mutluluktur insanlara.
herkesin her şeye hoş görüsü varken,
dudaklarınızdan çıkmış bir lafı dönüp kakarlar kafanıza.






bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol