yaran fıkralar

ohannessenpetersburgerking
anne ve 3 oguldan olusan fakir bir aile vardir. o kadar fakirdirler ki mal varliklari 2 goz bir oda ve bir inekden ibarettir. bu yuzden inekleri cok kiymetlidir ve evin 1 odasinda kendileri diger odasinda inekleri kalmaktadir.
anne bir gun erkenden kalkar, "cocuklarim uyanmadan inegi sagiyim. kalkinca sicak sicak sut icsinler" der. inegin kaldigi odaya girer.... ama inek, ayaklari tavana bakar sekilde olmustur. anne bu aciya dayanamaz ve oracikta hakkin rahmetine kavusur.
daha sonra en buyuk cocuk uyanir. bakar anasi yataginda degil. anasina bakmak icin inegin odasina girdiginde bi bakar; inek olmus, annesi de. bu aciya dayanamaz ve koyun koprusunden kendini atmak uzereyken bir peri cikar ve
"dur atlama senden bi istegim var. eger bunu yaparsan inegide annenide yasatirim" der. cocuk herseyi yapmaya razidir.peri " bana 3 posta kayarsan onlari yasatirim" der. buyuk cocuk 1 kayar, 2 kayar... 3. yu beceremez ve kopruden atlayarak olur.
ortanca cocuk uyaninca annesinin ve inegin naasini gorur, ustelik abiside kayiptir. oda koyun koprusunden kendini atmak uzereyken ayni peri cikar:
- bana 5 posta kayarsan annenide, inegide, abinide yasatirim
cocuk ise girisir.. 1,2,3,4 ama 5 e gelemez ve oda atlar.
kucuk cocuk uyanir. tum kucukler gibi buda firlamadir. bakar annesi olmus.. abileri kayip. koyun koprusune gider atlamak uzereyken peri cikagelir.

peri: dur eger bana 8 posta kayarsan abilerini de annenide inegide yasatirim!
cocuk: 10 posta kaysam olmaz mi?
peri(agzi kulaklarinda): oh oh olur.. cok iyi olur
cocuk: 13 posta kaysam olmaz mi?
peri: olmaz mi cok daha iyi olur
cocuk: 15 posta olmaz mi?
peri. super olur.
cocuk: sonra sende bizim inege donmeyesin!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol