psikanaliz

tiryaki
sigmund freud bir çok psikolojik rahatsızlığın kişinin çocukluğuna kadar iz sürdüğünü savunmaktadır.rahatsızlıkların çoğunun ebeveynlerin yanlış çocuk eğitiminden kaynaklandığını öne süren freud bu sebeple de bir psikolojik vakanın tedavisi için hastanın kendi çocukluğunu,rüyalarını uzun uzadıya anlatması gerektiğine inanmıştır.
hasta kişi bir sedire uzanıp,geçmiş yaşantısını,rüyalarındaki rollerini,ebeveynlerin karakterini uzun uzadıya doktora anlatır, gerekirse bir kağıda yazar bunları.elde edilen mevcut bilgilerle de hastaya uygun bir tedavi metodu geliştirilir.işte tüm bu uygulamaya da tıpta psikanaliz denmektedir.
psikanaliz ilk çıktığı dönemlerde psikolojik rahatsızlıkların tedavisi için başvurulan yegane teknikti.bunun yanısıra tedavi çok yorucu ve masraflı olmaktaydı.her şey bir yana söz konusu tedavi yöntemi çok az hastada başarılı neticeler vermekteydi.
oysa ki geliişen tıp bugün bir çok psikoljik vakayı artık psikanalize gereksinim duymadan,sadece ilaçlar yardımıyla tedavi edebilmektedir.ve bu hususta psikanalize göre çok daha verimli ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.bu da psikanalizin yaygınlığını büyük ölçüde azaltmıştır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol