blog

salavin
üç aya yakın bir süredir blog aleminde gezinmekteyim. artık “blog nedir, blogculuk nasıl bir şeydir, blog türleri nelerdir, blogcu kimdir, nasıl bir şeydir, neye benzer” eksiksiz bellemiş durumdayım. acemiliğim kalmadı çok şükür.

içeriklerine baktığımda üç tür blog olduğunu görmekteyim:

birincisi; kendi duygu ve düşüncelerini kendi yazdığı şiir, hikaye, düzyazı vs. ile anlatma yoluna giden blogcuların blogları. elişi, fotoğraf, yemek hobilerinin sergilendiği blogları da buraya dahil ediyorum. kısaca, tasarımıyla olmasa da, içeriğindeki yazı ve resimlerle “özgün” diyebileceğim bloglar bunlar.

ikincisi ise birincisinin tam aksi. başkalarının yazdığı şiir, hikaye ve düz yazıların copy-paste yapıldığı bloglar bunlar. kimisi ibretlik hikayelerle, kimisi güzel sözler ve şiirlerle, kimisi ilginç haber ve resimlerle dolu. her şey var bu tür bloglarda. olmayan tek şey blogcunun klavyesinden çıkmış birkaç cümle.

üçüncüsü; birinci ve ikinci tür blogların karması. hem blogcunun bizzat kendisinin yazdığı özgün yazıların; hem de “alıntı” yazıların yer aldığı karma bloglar.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol