eğitim sistemi

ohannessenpetersburgerking
ukdeci’nin $öyle bir notu varmi$ :
döktürelim

konu hakkinda bu gune kadar devlet tarafindan yapilmis en buyuk atilim ilkogretimin 8 yila cikarilmasidir. yeterli midir? tabi ki degildir. kendimi bildim bileli egitim sistemi(?) hakkinda yapilmasi vaad edilen iyilestirmeler hep tartisma programlarina konu olmustur. ama mevcut egitim sistemi(?)nin iyilestirilmeye degil devrime ihtiyaci vardir kanaatindeyim. ulkemizdeki egitim sisteminin sivil toplum orgutlerinin calismalariyla duzeltilmeye calisilmasi devletin egitim gibi cok onemli bir konuya ilgisizliginin gostergesidir.
egitim sistemi hakkinda ilkokul ogrencilerinin bile bir fikri varsa bunun adina carpiklik degil yokluk denir.sinaflara tam anlamiyla edilmis ogrenciler ve devletin koydugu yasalarla(!) korunmus karsiliksiz egitim hakkina sahip ebevenyler, evlatlarini bu egitim istifinin bir parcasi yapmak icin, devletin odenek ayirmadigi gibi, devletin sagladigi suyu, elektrigi, dogal gazi parayla satin alan, dolayisiyla kendi sermayesini cikarma zorunlulugundaki okula(?) belirli isimler altinda zorunlu(!) bagis yaparak yukardakilerin ekmegine yag surmektedirler, surmelidirler, sureceklerdir.keza baska careleri yoktur.gerekirse mutevazi maaslarinin yarisindan cogunu egitime ayirabilirler.cunku egitime odenen paranin bosa gitmeyecegini ve gercek varligin ne oldugunu bastakilerden daha iyi bilmektedirler. madalyonun diger yuzunde ise ogretmenler vardir.diger ulkelerdeki emsallerinden kat kat daha az yer, daha az icer, daha az gezer, tatile cikmaz.. kisacasi kat kat daha ucuzdur bizim ogretmenlerimiz.. hemde emsallerine gore kat kat zorlu kosullar altinda calisirken. bugun turkiye’de egitimden bahsediyorsak bunun kahramanlari onlardir.
birde madalyonun diger bir yuzu vardir(biliyorum! bu madalyon sizin bildiginiz madalyonlardan degil.bunun daha coook yuzu var)liseler,universiteler,mufredat,harclar,krediler,yurtlar,ulasim,dersler,arac-gerec eksikligi,temizlik.........
konuyu siradaki arkadasa devrediyorum zira bana biseyler oluyo
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol