sözlükteki faşizm

memo
binlerce kişinin ölümüne sebep olmayı faşizm değil karşı koyma olarak algılayan zihniyet bir ülkenin bütünlüğünü bozma düşüncesine düşünce özgürlüğü diyor.
devletin gönderdiğiğ öğretmeni çocuklarının eşinin önünde haince öldürün okulumuz yok öğretmenimiz yok diye şikayet edin.
devletin atadığı doktoru öldürün askeri öldürün sağlık hizmeti yok güvenlik sorunu var diye dert yanın.
sadece kendi etnik kimliğinizden insanların oluşturduğu bir ülke kurmak isteyeceksiniz, bu ilkel etnik milliyetçiliğinizin adını düşünce özgürlüğü koyup kendi düşünceniz dışındaki insanları bebek öldürmenize saygıları yok diye demokratik olmamakla suçlayacaksınız.
demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten ne anladığınızı yeterince çocuk bebek öldürerek açıkça anlattınız.
türkiye’nin heryerinde işyeri açma hakkına sahipsiniz devlet diğer vatandaştan istediğinden fazla mı vergi alıyor? hangi anayasal özgürlüğe sahip değilsiniz?
yine de yetmez devlet kuralım diyorsanız onun yeri milyonlarca şehit kanıyla sulanan türkiye toprakları değildir.
bu ülkeyi kimseden haince almadık binlerce yıldır bizimdi: haince almak isteyene de boyun eğmedik.
herhangibir etnik grupla birarada yaşamaktan rahatsız değiliz ama binlerce yıldır bizim olan yurtta bizim varlığımıza tahammül edemeyen zihniyetten rahatsızız.
aksini iddia eden arkadaşlara tavsiyem dağlarda saklanarak yıllarca kaçtıktan sonra yakalandığı zaman "benim annem de türk görev verilirse hizmet etmeye hazırım" diyerek kendisini kahraman zannedenleri şaşırtan şerefsizin değil bir ülkeyi bütün unsurlarıyla kucaklayan, aynı ortak coğrafyada aynı kültürü ve tarihi paylaşan insanları etnik kimliğine bakmaksızın ktsal bir ortak amaç için biraraya getirerek tüm insanlığı şaşırtan ve hala özendiren bir zaferin mimarı mustafa kemal atatürk’ün millet anlayışını anlamaya çalışsınlar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol