ilean

376
az önce bilgi sözlük airlines tarafından uçuşa gönderilen yazar kişidir.muhabbet etmişliğim yoktur, kendisiyle hiç tanışmadım, ama uçurulmasıyla ilgili kafamda bir kaç soru vardır..
şöyle ki,

’’ilean nickli kisinin kaydi, sozluk sifresini baskalarina kullandirmasi sebebiyle silinmistir.’’(#269189)

evet bunu gördüm hemen ardından gelen, sözlük konseptine ekleme olayı ise kafamda bazı soruların oluşmasına neden oldu, sözlük kanunlarına yeni eklenene bakalım hemen,



’’gerek daha once sozlukte yazar olup daha sonra bir $ekilde ya ucurulmu$ ya da kendi arzusu ile sozluk hesabi kapatilmi$ olan ex yazarlarin talebine yonelik sozluk icerisinde entry yazmak kesinlikle bilgi sozluk konseptine aykiri bir davrani$tir ve gerekli yaptirim ki$inin sozluk accountunun kapatilmasidir.

orneklendirelim:

"x ki$i y yazarin nickinden bildiriyor" $eklinde ba$layan, yahut "x ki$inin istegi uzerine yazilmi$tir" ve turevi $ekillerdeki entryler bu kapsamin icerisine girmektedir.

ayni zamanda daha once pek cok yerde de belirtilmi$ oldugu uzere sozluk accountunun birden fazla ki$i tarafindan kullanimi da kesinlikle sozluk accountunun kaybi ile sonuclanacak eylemlerdendir.’’(#269201)


evet bu durumda ilean için konulmuş bir kuraldır bu..lakin bir hata vardır ilean kural konmadan önce suçu işlemiştir. kısaca suçu işlediği vakit ortada öyle bir kural yoktu..
bu yüzden insanın aklına hemen şu sorular geliyor,

kim ileanın nickini kullandı ?

ileanın nickini kullanarak kim, kimin damarına bastı ki böyle gönderildi ilean? ya da ne yazdı ?

amaç ilean ı mı göndermekti?

yoksa nickini kullanan kişiye ceza vermek miydi? eğer öyle ise ilean günah keçisi olmadı mı?


sorularım belki cevapsız kalacak lakin kafamda oluşmasına engel olamadığım sorulardır.eğer bir usulsüzlük var ise bir an önce düzelmesini dilerim
zira sevdiğim ve sürekli uğradığım yerlerin en iyisi olmasını her zaman isterim ve herkes ister..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol