allah baba

rashit
bu ifade toplumumuzda erkeğin diğer cins olan kadına göre ne kadar üstün tutulduğunun acı bir göstergesidir.
erkek egemen toplumun erken kanaat önderleri tarafından uydurulduğunu düşündüğüm bu ifadeyle erkek, kendini evrenin sahibi tanrı ile hemcins kabul ederek ve bunu diğer cinse dayatarak tanrının imajından ve sınırsız gücünden yararlanmayı, bu sayede diğer cins üzerindeki etkinliğini korumayı ve hatta daha da arttırmayı hedeflemektedir.
bu durumda daha üzücü olansa bu söylemin yalnızca erkek tarafından değil; kadın tarafından da benimsenmiş olmasıdır. kadın, kendisine biçilen ikincil rolu kabul etmekle kalmamış bunu benimsemiş ve hatta bu durumun değişmemesi için elinden geleni yapmıştır.
ve yine acı verici diğer bir durum da toplumumuzda kadın haklarının hak sahibine yani kadına yine bir erkek (atatürk) tarafından adeta armağan edilmiş olmasıdır. bu durum yalnızca kadın açısından bir üzüntü kaynağı olmamalı zannımca çünkü bu toplumda yapıldığı varsayılan devrimlerin hiçbiri tabandan gelmemiştir.
türk tarihi incelendiğinde bu durumun nedenleri daha da iyi farkedilebilecektir çünkü 3000 yıldan daha uzun süre hükümdarlık benzeri sistemlerle yönetilen ve bu durumu içselleştiren bir toplum için kulluktan bireyliğe geçişte böyle bir bunalımın yaşanması şaşırtıcı değildir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol