türk olmanın ayrıcalıkları

ankakusu
bozkir hayatinin sertliklerini, gocebe hayatin tum getirdiklerini genetik olarak tasimak.

soyle ki bozkirda yasamis toplumlar yasadiklari bolge geregi hep savasci olmuslardir. karinlarini doyurmak icin dogayla savasmis, dusmanlariyla savasmislardir.
ve o yuzden bugun turklerin avrupada imaji pek guzel degildir. bir cok bozkir toplulugu gibi turklerde avrupalilara bas egdirmis ve barbar damgasi yemistir.
ve o yuzden bugun turkiye bir arkadasimin barbar sporlar olarak tabir ettigi sporlarda madalya aliyorlar.

gocebe hayatin bugun bize kazandirdiklari ise hala bizde gecmemis olan baska yerlere goc etme ve oraya soyle veya boyle uyum saglaybilmedir.
turkler tarihleri boyunca cografi olarak ta altaylardan kalkip anadoluya, buda yetmemis su veya bu nedenle anadoludan kalkip avrupaya, bati avrupaya yerlemislerdir.

bugun bati avrupada yasayan yabancilar icinde ozel bir durum soz konusu olmadigi surece en iyi uyum saglaybilen turklerdir.

birde gurur verici tarihe sahip olmaktir turk olmak.
cana yakin, misafirperver olmaktir.

(osmanlinin son donemlerinde istanbul ve osmanlida seyahat etmis yabanci yazarlarin yazdiklarini okursaniz eger en turk dusmani bile turkun ahlakini, durustlugunu, temizliklerini ovmektedir. bugun biri seyahat etse ne yazar bilemem ama turk olmak gurur vericidir.)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol