türk olmanın ayrıcalıkları

tiryaki
söz konusu duruma bilimsel açıdan yaklaşmak ne kadar uygun düşer bilinmez lakin her ırkın genetiksel olarak kendine has bir takım farklılıkları ya da ayrıcalıkları ’’mı diyelim’’ pek ala mevcuttur.ancak
bu nitelkleri ortaya çıkaran şeyler de korkarım ki tanrı vergisi şeyler değil de üzerinde yaşanılan coğrafya,beslenilen kültür akımları,iklim gibi etkenlerden ibarettir gibime gelmekte.

söz gelimi uzak doğu ırklarının yaratıcı bir takım meziyetler göstermesi tamamıyla üzerinde yaşadıkları coğrafyadaki tabiat,iklim güçlüklerine bir çözüm getirme güdülerinden doğmuştur.yine kuzey bölgelerinde yaşayan ırkların soğukkanlı,akılcıl tavırlarına kaynaklık eden etken söz konusu bölgede egemen olan’’soğuk iklimden ’’başka bir şey değildir.aynı şekilde ibranilerin kıvrak bir zekaya sahip olmalarının altında yatan neden ortadoğu’daki onlarca ırkla kaynaşmış olmalarından ibarettir.
bir ırka ’’şöyle mükemmel,böyle iyi ’’demeden önce çok düşünmek gerekir o yüzden.
aksi takdirde mesela ülkemizdeki çoğu insanın nefret ettiği ermeni toplumlarının ince sanatlardaki becerisini,entellektüel becerilerini de aynı içtenlikle takdir etmek gerekir.
yani,bir ırkı diğer ırklardan üstün tutmak akılcıl,mantıklı bir yaklaşımdan nasibini alamamış,tamamıyla yüzeysel,duygusal bir tutumdur.
öyle olmasaydı her bir gün şu bilgisayarı icat eden japonların önünde günde kırk defa baş eğip’’ os os’’ demek,amerikalıların da elini ’’yüzlerce defa öpmek’’ gerekir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol