hristiyanlik

tiryaki
bir çok yönden kendisiyle çelişen inanç.
özellikle barındırdığı mezhepler( ki bu mezheplerde yapay olanları da vardır) neredeyse ayrı bir din şekline bürünmüştür.
bugüne kadar hiç bir hristiyan alimi kutsal kitapları incil’in neden bir değişime uğradığını açıklayamamıştır,açıklayamaz da .nitekim bugünkü filistin topraklarında yapılan arkeolojik bulgular ve bulgular arasında önemli bir yer tutan incil örnekleri bugünkü örnekleri ile kıyaslandığında izah edilemeyen yüzlerce çelişkiye rastlanır.
özellikle orta çağ avrupasında şato krallarının dini kendi çıkarları için kullanmaları bu büyük dönüşümde önemli rol oynar.

kaldı ki bu dinin yükümlülüklerini fazlasıyla ağır bulup kendi inanç biçimleriyle yontanlara bile rastlanmıştır.protestanlar bu sorunun ana parçasını oluşturmaktadır.sayı itibariyle de hiç de azımsanacak bir çoğunluğa sahip değilleridr.
islam dininde de çeşitli mezhepler mevcuttur lakin bu durum islam dininin mükellefleri arasında çokbaşlılığa kaynaklık edecek boyutlarda değildir.temel kurallar da hiç bir zaman için değişmez.

görülen odur ki hz.isa zamanında tebliğ edilen hristiyanlık inancı ile bugünkü hristiyanlık çoğu yerde birbiriyle çelişmekte bu da bu dine mensup bireyler ve din alimleri arasında sürekli olarak bir münakaşa durumuna sebebiyet vermektedir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol