türkiye

ankakusu
ulkem, vatanim, yurdum...
sevdigim anadolum...

1923 yilinda mustafa kemal onderliginde kurulmus olan cumhuriyetle yonetilen osmanli gibi buyuk bir imparatorlugunun varisi ulkem.
ataturkun olumunden sonra bir trenin harekete gectigi gibi hizlanarak ileri olmasi gerekirken geriye dogru giden goz bebegim...
50 ve 60larda amerikan hayranligina kapilan ’kucuk amerika’ olmak icin herseyi yapan ulkem.
70lerde sag-sol diye ayrilan, bolunen neredeyse ic savasin esiginden donen fakir ama gururlu ulkem.
80’lerde durulan sakinlesen vatanim. asala teroru bittikten sonra her ne hikmetse hemen pkk teroru ile huzurlu bozulan vatanim.
90’larda turgut ozal ile hizla degisen ve gelisen ulkem.
2000’lerde ise avrupa yoluna, insan haklari adina gerekli duzenlemeleri hayata gecirmeye calisan, kurt kardeslerimize hic olmadigi kadar hak taniyan bunun karsiligini protesto, tas ve sopalarla alan garip ulkem.
isvicrede ’turkiye soykirim yapmadi demek suc teskil ediyor ve buna kimse sesini cikarmiyorken, turkiyede sadece orhan pamuk denen baska kitaplardan bolumler asiran aydin yazar!!!, dogru olmayan bir seyi soylemesi uzerine dava acilmasi her nedense insan haklarina aykiri olan bassiz ve bahtsiz ulkem.
kardesin kardesi vurdugu bir ulke oldu benim ulkem. siddetin normal karsilandigi, bilmem ne evleri ve televizyon kulturu ile gitgide yozlasan halka, millete sahip ulkem. evet bu yonlerden amerika olmayi basarmisiz bravo bize, ne mutlu bize...
70li yillardaki sag-sol bolunmesini istiyormus gibi gorunen hizla bu yolda ilerleyen bunun yanina laik-gerici cekismesi ve turk-kurt gerginligi ile susleyecekmis gibi bir hali olan ulkem.
osman baydemir denen sahsiyete basbakanmis gibi tavir sergilemesini goz yuman aglanacak hali olan ulkem.
eger demokrasi denen sey osman baydemirleri ortaya cikaracaksa, oyle demokrasi olmaz olsun. hem anlamadigim vatan hainligi ne zaman demokrasi ne zaman insan haklari denen sey olmus?
bu olsa olsa hayvan haklari olur.
yukselen turk millyetciligine ocu gibi bakildigi, ki bu duruma kismen hak veriyorum, ama her ne hikmetse yukselen kurt milliyetciliginden kimsenin bahsetmedigi paradoks dolu ulkem.
su bir gercek ki bu ulkeyi irkci olmayan milliyetcilik bolmez... bolse bolse asiri kurt milliyetciligi boler.

dunya gucu olma potansiyeli olan bir ulkede yasadigimizin farkina varmamaiz gerekiyor. tabi bu yol icin sag-sol, laik-gerici, turk-kurt, alevi-sunni, dindar-ateist cekismelerini zorda olsa bir kenara birakmamaiz gerekiyor. sunu herkes iyi bilsin ki turkiye denen bu gemi batarsa sadece solcular veya sagcilar veya her hangi bir topluluk batmaz... cerkeziyle, laziyla, kurduyle, ceceniyle, arabiyla, rumuyla, ermenisiyle, bosnagiyla, arnavuduyla, maciriyla, turkuyle ve aklima gelmeyenen tum renkleriyle butun herkes... hepimiz batariz.

aklimizi basimiza devsirelim. en azindan istedigim, korkmayin cok buyuk bir sey degil, bilgi sozluk icersinde bir olalim, parcalanmayalim herseye hosgoru ile yaklasalim.
fikir ayriliklari olacaktir fakat insan olan bir fikiri begenmesede onu hos karsilamalidir. cunku en azindan yaradilani sevmelidir yaradandan oturu...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol