teoman

bbgdekikedininpornoizleyipwhiskasyemesi
20 kasim 1967´de giresun alucra´da dunyaya gelen teoman yakupoglu, bogazici universitesi sosyoloji bolumunden mezun.istanbul universitesi kadin arastirmalari bolumunde masterini tamamlayan teoman, ilk muzik grubu indians´i 1986 yilinda arkadaslariyla birlikte kurdu ve uzun yillar bu grubun solistligini yapti.bir cok konser ve kayit calismalarinin ardindan, grubun dagilmasi ile birlikte cesitli sanatcilarin albumlerinde ve bir cok grupta solist olarak yer aldi.

1996 yilinda roxy´de gerceklestirilen ’roxy muzik yarismasi’ nda, ilk solo albumunde de yer alan ’ne ekmek ne de su’ ve ’yollar’ isimli parcalariyla ’en iyi beste’ ve ’en iyi grup’ odullerini aldi. teoman 1996 yilinda ilk albumu ’teoman’i istanbul plak’dan cikardi. 1998 yilinda piyasaya cikan ’o’ isimli ikinci albumunde nr1 muzik ile calismaya baslayan teoman, ucuncu albumu ’onyedi’ de yine nr1 muzik etiketini tasiyor. albumlerinde yer alan sarkilarin bircogunu kendi yazip besteleyen teoman, ’o’ ve ’onyedi’ isimli albumlerinde produktor olarak riza erekli ile calisti.

’o’ isimli albumde orhan atasoy ve ercument vural´in unutulmaz bestesi ’gemiler’i ve ucuncu albumu ’onyedi’ de yer alan ajda pekkan´in klasiklesmis sarkisi ’uykusuz her gece’yi ve bora ayanoglu´nun ’o yaz’ isimli sarkisini yeniden yorumladi ve dinleyicilere tekrar sevdirdi.teoman, muzik calismalarindan arta kalan zamanlarinda kitap okumayi, sinemaya gitmeyi, yazi yazmayi, arkadaslariyla vakit gecirmeyi ve muzik dinlemeyi seviyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol