ermeni soykırımı iddiası

ankakusu
asilsiz bir iddiadir.
evet belki milyona yakin ermeni olmustur fakat bu soykirim oldugu anlamina gelmez. soykirim olmasi icin ermenilerin katledilmesi icin yukseklerden bir emirin verilmis olmasi, yada bu oldurmelerin planli, programli yapilmasi gerekmektedir.
isterse 100 milyom kisi oldurulsun eger bu planli, programli bir sekilde sirf dilleri, dinleri veya herhangi bir vasiflari icin oldurulurse soykirim olur.
fakat tarihimizde ne oyle bir emir nede oyle bir plan vardir. ortada tehcir vardir. unutulmamali ki bu tehcir savas ortasinda yapilmistir. bu tehciri dikkatinizi cekerim sarikamisa giderken askerine carik bile veremeyecek bir devlet ve ordu organize etmeye calisti. bu tehcirin facia ile sonuclanmasi ortadaydi ve nitekim oyle olmustur. gerek salgin hastaliklardan dolayi, gerek cetelerden dolayi, gerek kotu idarecilerden dolayi ve gerek acliktan dolayi binlerce ermeni hayatini kaybetmistir.
bunu kabul edip soylerken erzurumda surda burda ermeniler tarafindan katledilmis turklerin toplu mezarlarida bolca bulunmuyor degil hani.
yasanan olay bir trajedidir, talihsizliktir, olmamasi gerekirdi ama soykirim asla degildir, bu tehcirden baska bir sey degildir. eger her tehcir soykirim olsa bugun rusya(sovyetler birligi) en buyuk soykirimci olurdu. bu ulkenin duzenledigi tehcirlerdede yuzbinlerce insan olmustur.
ve kimsede kalkip bu yapilanlar soykirimdir dememistir.

olayin birde politik yonu vardir. ermenistan kucuk bir ulke olmasina ragmen turkiyeden daha guclu bir lobisi vardir. bunun sebebi ise ermeni halkinin ve aydinlarinin tek bir mefkureye baglandiklarindandir. o da sozde ermeni soykirimini kabul ettirmektir. bu hedef dogrultusunda hareket eden ermenilerin olmamis soykirimi tum dunyaya kabul ettirdikten sonra bize ne turlu zorluklar getirecegi mechuldur.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol