alfred hitchcock

bbgdekikedininpornoizleyipwhiskasyemesi
gerilim filmlerinin ustasi alfred hitchcock, 1899 yilinda londra’da dogdu. genc yasta papaz okuluna gitti. daha sonra mekanik, akustik, navigasyon, egitimi gordu ve londra universitesi’nin sanat kurslarina katildi. 1920’de paramount studyolarinin londra subesinde calismaya basladi. yonetmen yardimciligi, sanat yonetmenligi ve senaryo yazarligi yapti.
1922 yilinda ilk filmini yonetti. 10 yil icinde 20’den fazla film yonetti. kisa bir surede ingiltere’nin en onemli yonetmenleri arasina girdi.
ilk sesli filmi olan "blackmail"i 1929 yilinda cevirdi. 1930’da "murder"i, 1934 yilinda da renkli olarak cektigi "the man who knew too much" gibi filmlerle kendine ozgu bir stil olusturdu. bu filmlerle uluslararasi alanda da tanindi.
siradan insanlarin gunluk hayatlarini surdururken karsilastiklari olaganustu olaylari anlatan filmleriyle gerilim turunun en buyuk ustasi oldugunu 1950-60 yillari arasinda cektigi filmlerle kanitladi. bu yillar arasinda "the stranger’s on a train" (1951), "rear window" (1954), "vertigo" (1958), "psycho" (1960) gibi filmler vardir.
cektigi 60’dan fazla filmin yani sira televizyon programlari da hazirlamistir, usta yonetmen 1980’de oldu
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol