lerzan mutlu

my son is father
bugunlerde linc edilen kisi. oysa ki magdurdur kendisi. okan bayulgen ’in programinda "her seyini verecekmis gibi duruyor" soylemine muhattap olmustur. kim ne olursa olsun bir kadina, televizyonda hemde izleyici pek bi fazla olan programda, orospu diyemez. nitekim "her seyini verecekmis gibi duruyor"un meali budur.
biri cikip kadina orospu diyor, ardindan melek kara diye biri telefonla baglanip kadina hakaret yagdiriyor, ta$lanan yine bu kadin oluyor.
bir ceza hukuk profesoru olan sahir erman soyle soylemisti:

"haritada yerini bulmakta gucluk cektigimiz bir ulkede, tanimadigimiz, hatta mevcudiyetinden habersiz oldugumuz bir kisinin temel hak ve ozgurlugu, insanlik onuru ve haysiyeti saldiriya ugramissa, o insan biziz. cunku onun kisiliginde gerek birey olarak, gerek toplum olarak hepimizin temel hak ve ozgurlugu, hepimizin insanlik onuru cignenmektedir.

bu itibarladir ki, problemi hakki cignenen kisiyle, ona saldiran arasindaki kisisel hesaplasma olarak basite irca edemeyiz. bu olayi kamusal hatta evrensel boyutta ele almadigimiz takdirde, zulme seyirci kalmis oluruz. ve sirf seyirci kalmak, sirf tavrimizi belirtmemek suretiyle zulme biz de katilmis oluruz"

iste biz boyle hocalarin yetistigi bir memlektte buyuyoruz. aciz durumda bir kadina, kendisini ne kadar sevmesekte, laf atmamiz, onu assagilamamiz bu linc girisimine ortak olmamiz, yanli$ olacaktir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol