notre dame de sion

karpuzz
yahudi kokenli olup fransa’ya yerlestikten sonra katolik olan iki kardesin kurdugu toplulugun dunyanin 9 ulkesinde 19 tane dame de sion okulu bulunmaktadir.
turkiye’deki notre dame de sion 1856 yilinda 18 rahibe tarafindan kurulmustur. egitime baslar baslamaz da kurucularinin istegi dogrultusunda yahudi ogrencileri de almis ve yahudilere de esit haklarin verilmesini savunmuslardir.uzun yillarca okul birincileri cok caliskan ve hirsli yahudi ogrenciler olmustur. ilk baslarda yabanci ogrencilerin egitim gordugu bu disiplinli okulda musluman ogrencilere en erken 1886 yilinda rastlanmistir.
disiplini ve iyi egitimiyle bilinen okulda en basta ogrenilenler dini,dili,irki farketmeksizin herkesin esit oldugu, durustluk, ustun dil bilimi, kultur, disiplindir.
degisik kurallari bulunan okulda kurallardan biri,onceleri ogrencilerin her gun kendilerine bir onceki gunle ilgili not verirlermis.ogrencilerden tamamiyle durust olmasi istenir ve notlarinin dusuk ya da yuksek olmasinin nedeni sorulmazmis. bir diger kural da bas rahibeyi basiyla selamlamakmis.her yere gidilirken siraya girilmesi ve kesinlikle az konusulup, fransizca kullanilmasiymis.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol