ben küçükken çok salaktım

agire jiyan
aslinda kucukken yaptigim salakliklari burada de$ifre etmek ne kadar dogrudur bilinmez ama ben kucukken cok salaktim.

cocuklugum doguda gecti benim, iyi ki de oyle oldu. celik comak oynayarak, yagli kayi$la can yakarak, inekleri kovalayarak tukettim cocuklugumu. ki$ doguda cok cetin gecer, burdaki gibi degildir hicbir zaman. kar yagdi mi tam yagar, gune$ acti mi tam acar. yazin kavrulur, ki$in buz kesersiniz, ortasi yoktur.

yine boyle bir ki$ mevsiminde yine kar yagmi$ yakla$ik bir metre kadar. tuvalet borulari evin di$ina yapilmi$ babam garibim elinde caydanlik, sicak suyla soguktan tikanmi$ tuvaletin buzlarini cozmeye cali$iyor, daha insanlar arasindaki buzlar cozulmemi$. ben her zamanki gibi soz dinlemez tavrimla di$ardayim, yalniz. once kardan adam yapmaya cali$iyorum, beceremiyorum, olmuyor ki tek ba$ima, 7 ya$imdayim daha. en sonunda sikintidan aciyorum kollarimi iki yana, kendimi ters bir $ekilde karlarin icine atiyorum. hoop gomuluveriyorum oylece. once farkina varmiyorum tabi, guluyorum kendi kendime sonra tadi kaciyor cikmaya cali$iyorum. i-ih olmuyor. debeleniyorum karlar uzerime du$uyor daha bi fena. lan kaldik mi oylece. vakit cigligi basma vaktidir, ciyakliyorum sesimi duyan yok. tamam agiré diyorum bittin sen, kaldin burda. salaksak o kadar da degiliz filmlerde gormu$um uyumamam gerekiyor yoksa olurum, biliyorum.

neyse yarim saat kadar karda boyle gomulu kaliyorum, en sonunda babam duyuyor sesimi, gelip bakiyor ne bu hal dercesine. ulan du$tum desem du$memi$im, acmi$im kollarimi iki yana atlami$im besbelli. babama isa’nin carmiha gerili$ini temsil eder vaziyette yakalanmi$im zaten, “atladim baba” diyorum usul usul. babam da az hain degil atladinsa kal oyle ters cevrilmi$ kaplumbaga gibi deyip gitmi$ gibi yapiyor, iyice korkuyorum. lan dellek babalar hic oyle cekip gider mi? neyse geliyor babam cikariyor beni kardan, iyi halt etmi$im gibi sirtina aliyor beni bir de butun yuku ta$idigi yetmezmi$ gibi.
$imdi du$unuyorum da nerde o ne olacagini du$unmeden hoyratca kendini karlara atan kiz, nerde bir sonraki adiminin hesabini yapan ben. bu salakliksa ke$ke hep salak kalsaydim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol