serdar oztop

ilean
1970 yilinda istanbul’da dogdu. sirasiyla bitirdigi okullar; fatih gazi ilkokulu, f.m.v.o. isik lisesi orta bolumu, istanbul ataturk fen lisesi, bogazici universitesi elektronik meslek yuksekokulu, bogazici universitesi insaat muhendisligi.

muzige ilkokulda mandolin calarak basladi. lise yillarinda gitarla tanismasiyla beraber, ciddi anlamdaki ilk muzik calismalarina basladi. okul grubuyla beraber cesitli konserler verdi ve milliyet liselerarasi muzik yarismalarina katildi. universite yillarinda kurdugu ilk grubu "exon" ile rock tarzindaki ingilizce sozlu bestelerini seslendirmeye baslayarak, grubuyla cesitli illerde konserler verdi. gulhane yarismalarinda iki dalda birincilik alan grubu ile, karisik bir kasette bir parcasini seslendirme sansini yakaladi. daha sonra kurdugu funk-rock grubu "blueline", verdigi basarili konserlerin ardindan, elemanlarinin askere ve yurtdisina gitmeleri nedeniyle dagildi.

b.u. elektronik m.y.o.’dan mezun olduktan sonra, studyo spectrum’da tonmaisterlik yapmaya basladi. burada studyo teknikleri konusunda kendisini gelistirme firsatini bularak, cesitli albumlerin yapiminda gorev almaya basladi. bunun ilk orneklerinden biri, murat koseoglu’nun "yine yagmurlar yagiyor duygularima" adli albumudur. bu sirada turkce sozlu rock grubu kesmeseker’e katildi ve grubun "ask ve para" albumunun kayitlarini bogazici universitesi ses kayit studyosu’nda gerceklestirdi. albumden sonra gruptan ayrilarak uzun sure barlarda muzik yapacagi "indians" grubunu kurdu. devam etmekte olan studyo calismalarini, bir ev studyosu kurarak, aranjor-produktor olarak surdurmeye basladi. bunun ilk urunleri, tanju asanel’in "yolculuk" albumu ve kaynak’in "carpe diem" albumudur. bu siralarda tanistigi haluk levent’in iki albumune gitarist olarak katildiktan sonra, icinde kendi bestelerimin de bulundugu "arkadas", "mektup" ve "www.leyla.com" albumlerinin yapimini ustlendi. bununla beraber teoman, murat evgin, rojin, kutsal gibi sanatcilarin albumlerinde de calisti.

halen kendi studyosunda calismalarina devam etmekte ve bulutsuzluk ozlemi grubunda gitar calmakta.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol